Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Sahlin värvar Perssons presschef

Publicerad: 17 augusti 2009, 09:35

Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin värvar Anna Helsén som presschef. Hon kommer närmast från pr-byrån JKL. – Det finns inget roligare än politik och media. Dessutom är det dags för en valrörelse.


Ämnen i artikeln:

Anna HelsénJKLMona Sahlin

Mona Sahlin. Foto: Anna-Lena Ahlström

Anna Helsén har tidigare varit politisk reporter på TT. Hon var också varit pressekreterare och presschef på stadsrådsberedningen när Göran Persson var statsminister.

De två har nu varit kollegor på JKL, där båda fick jobb efter valförlusten 2006. Men de har inte jobbat tillsammans på byrån.
– Nej faktiskt inte. Vi har bara stått och snackat lite vid kaffeapparaten ibland.

Hur ska ni lyckas med valet?
– Det krävs tydlighet. Vi måste visa vad som är alternativet och inte vara rädd för att upprepa vårt budskap. Och sedan krävs det mycket hårt jobb.

Hur mycket jobbar du under en valrörelse?
– Medierna är på dygnet runt så, man är det i stort sett själv också. Det är klart att man sover, men man måste alltid vara beredd.

Sedan förra vealet har det hänt en del när det gäller sociala medier.
– Det stämmer att sociala medier är mycket starkare. FRA-debatten visar att de kan göra skillnad. Men samtidigt får man inte överdriva betydelsen. Det är fortfarande de traditionella medierna som sätter agendan.

Hur bra är du på sociala medier. Finns du på Facebook och Twitter?
– Ja på Facebook finns jag och på Twitter har jag ett konto, fast jag använder det inte. Jag tror fortfarande att samtalet har den bästa effekten.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Anna HelsénJKLMona Sahlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.