Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Såld till Red Bull

Publicerad: 29 april 2012, 17:48

Moneybrother i Red Bull-studion.

Foto: Red Bull.

Red Bull har betalat för Moneybrothers kommande sjätte album. Men Anders "Moneybrother" Wendin ser inga problem med att ha "sålt sig". – Ärligt talat, vad är egentligen den stora skillnaden mellan om det står Universal eller BMW på en skiva? säger han till Café.


Ämnen i artikeln:

Red Bull

I senaste numret har Café en stor intervju med Anders "Moneybrother" Wendin. Där berättar han bland annat om kommande skivan som spelats in i Red Bulls studios runt om i världen, bland annat i Rio de Janeiro, Kingston och Los Angeles. Energidrycksjätten har en skivbolagsdel och när Anders Wendin fick erbjudandet sa han ja, med kravet att få använda bolagets alla studios.

– Jag är inte så dum att jag inte inser att det kan upplevas som kontroveriellt att Red Bull betalat för min skiva. Men jag såg samtidigt inte något hinder för just Monebrother. För att komma fram till ljudet som jag vill ha på mina skivor är jag redo att göra en hel del olika samarbeten med företag och människor, säger Anders Wendin till Café och fortsätter.

– Ärligt talat, vad är egentligen den stora skillnaden mellan om det står Universal eller BMW på en skiva? I framtiden tror jag att många företag kommer att starta skivbolag. Jag menar, betalar man 700 000 kronor för en låt till en reklamfilm kan man ju lika gärna låta en artist spela in en hel skiva för pengarna. Volkswagen skulle kunna ha låtit Mando Diao göra ett helt album, och det hade inte kostat dem mycket mer än att köpa en låt i efterhand.

Arbetet med skivan har filmats och materialet ska klippas till en dokumentär, regisserad av amerikanen Jim Dzuira.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Red Bull

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.