Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Saliba bakom Carl Philips krishantering

Publicerad: 13 november 2013, 13:21

Christina Saliba krishanterade Carl Philip som talade ut i Expressen.

Foto: Pressbild och faksimil.

Prins Carl Philip fick hjälp av ett superproffs med krishanteringen efter den uppdagade designbluffen med gnistskyddet. Resumé kan avslöja att branschprofilen Christina Saliba höll i trådarna när prinsen lät sig intervjuas av Expressen.


Christina Saliba – tung delägare i reklambyrån BerntzonBylund och även i dess pr-byrå Mindmakers där hon är kreativ chef  – är sedan många år en av landets ledande pr-konsulter.

Hon har bland annat varit mycket framgångsrik inom person-pr där hon hjälpt flera stora namn med deras varumärken. Bland annat har hon succéförfattaren Camilla Läckberg i sitt stall.

Nu kan Resumé avslöja att Saliba kopplades in för att hjälpa prins Carl Philip när det stormade som mest om gnistskydder ”Slottet brinner”, som i själva verket gjorts av designern Eric Ericson.

Efter Resumés avslöjande om att det inte var prinsen utan Eric Ericson som designat eldskärmen lade prinsen först locket på. Han ville inte ”delta i debatten”, meddelade hovet.

Senare kovände Carl Philip plötsligt och talade ut i en lång intervju i Expressen. Prinsen hyllades av pr-experter för sina påtagligt välformulerade svar.

Carl Philip fick hjälp av Christina Saliba med krishanteringen. Hon var den som höll i trådarna när prinsen gick ut i Expressen, och den som preparerade honom väl inför intervjun som gjordes av Expressens reporter Malin Roos, enligt Resumés källor.

Christina Saliba är nära vän till Bukowskis-vd:n och den tidigare McCann-chefen Michael Storåkers som fungerar som prinsens mentor, och hon sågs lämplig för uppdraget.

– Vi går inte in på vilka vi samarbetar med, under några former, säger Annika Sönnerberg på hovets informationsavdelning till Resumé.

Resumé har varit i kontakt med Christina Saliba som hittills avböjt att kommentera saken.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.