Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Sammeli flyttar till Sydafrika

Publicerad: 4 juli 2012, 20:54

Carl-Fredrik Sammeli lämnar Sverige.

Foto: Pressbild.

Prime PR:s grundare Carl-Fredrik Sammeli flyttar till Sydafrika med familjen i höst.
- Jag kommer ägna tid åt familjen samt åt att träna och leva sundare än i vardagen, meddelar han.


Ämnen i artikeln:

Prime

I ett mejl berättar Primes grundare och partner Carl-Fredrik Sammeli, som senare denna månad fyller 41 år, att han flyttar med familjen till Kapstaden i augusti.  Där ska de bo fram till sommaren 2013. Carl-Fredrik Sammeli, som jobbat stenhårt under sin framgångsrika karriär, ska vara pappaledig och tänker börja ett till vissa delar nytt liv.

-  Jag kommer ägna tid åt familjen samt åt att träna och leva sundare än i vardagen. Barnen kommer att gå i internationell skola och lära sig engelska på riktigt. Förhoppningsvis kommer jag att läsa, skriva mer än vanligt och jobba lite grann med längre projekt när jag fasat in barnen i skolan och språket. I bästa fall har jag utvecklats som människa när vi ses nästa gång, meddelar Sammeli, som lämnar över personal- marknadsförings- och talangansvaret till Sofia Myrevik.

Fredrik Andersson som jobbat med Primes etablering i USA kallas hem från New York för att leda corporate-gruppen där Anders Hult fram till nu varit ansvarig partner.

Carl-Fredrik Sammeli inledde karriären som 19-åring på pr-byrån Kreab. Via jobb på Fria Moderata Studentförbundet, Ja till Europa-kampanjen, Rikta Kommunikation och som informationschef på MTG grundade han tillsammans med Folke Hammarlind pr-byrån Prime år 1998.

Tillsammans med systerbolaget United Minds har Prime cirka 130 anställda. Bolagen bildar tillsammans företagsgruppen Prime & United Minds som under 2010/2011 hade en omsättning på 176 miljoner kronor och en byråintäkt på 150 miljoner kronor.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Prime

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.