Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

SCA nyanserar sin logotyp

Publicerad: 14 mars 2013, 23:03

Den ursprungliga och den uppdaterade logotypen

I samband med att SCA presenterar sin årsredovisning för 2012 tillkännages också en uppdatering av företagets logotyp. Färgerna i den nya loggan, signerad Design Bridge, ska kombinera SCA:s egenskaper som ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag och den starka hållbarhetsprofilen.


Ämnen i artikeln:

SCA

SCA lanserar en uppdaterad logotyp i samband med årsredovisningen. Den nya loggan, utvecklad av Design Bridge, har starkare och klarare  färger och mjukare linjer. I stället för c/o skrivs Care of life ut för att tyddligöra och förstärka budskapet SCA:s budksap.

– SCA har genomgått en förändring under flera år och idag utgör hygien-segmentet 80 procent av verksamheten. Vi hade en process och kom fram till att logotypen inte riktigt har hängt med i utvecklingen, säger Josefine Edwall-Björklund, kommunikationsdirektör på SCA till Resumé.

Den gröna färgen i logotypen står för hållbarheten, den ljusblåa ska stå för vattnet med koppling till hygiensegmentet medan den mörkblåa står för företagets historia.

– Det är ingen revolution utan en evolution. Den här utvecklade logotypen hänger bättre samman med SCA av idag, samt vår grafiska plattform, säger Josefine Edwall-Björklund.

Under 2012 genomförde SCA några av de största affärerna i företagets historia. Dessa illustrerar SCA:s omvandling till ett ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag. Förvärvet av Georgia-Pacifics europeiska mjukpappersverksamhet samt försäljningen av förpackningsverksamheten slutfördes.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SCA

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.