Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Schlingmann: ”Jag ska inte bli lobbyist”

Publicerad: 20 november 2012, 10:34

Per Schlingmann.

Foto: Pressbild.

För Resumé berättar Moderaternas chefsstrateg Per Schlingmann om vad han ska göra efter att han har lämnat sina partiuppdrag. – Jag ska inte bli lobbyist, säger han till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Per SchlingmannModeraterna

Resumé skrev tidigare i dag om att Moderaternas chefsstrateg Per  Schlingmann lämnar sin post i partiet i slutet av februari för att i stället ägna sig åt egen  verksamhet.

Vad ska du göra efter att du har lämnat i februari?
– Jag  kommer att återkomma till det. Dels ska jag bygga upp en  rådgivningsverksamhet som jobbar med organisationer och företag i  förändring. Det andra är att hålla föredrag kring detta och försöka  inspirera. Men jag kommer inte att jobba med lobbyverksamhet.

Men du kommer att jobba med kommunikationsfrågor?
– Ja,  jag kommer att jobba med kommunikation, men inte i betydelsen direkt  politisk påverkan. Men med förändringarbete, varumärkesutveckling och  ledarskapsutveckling till exempel, men inte med klassisk lobbyverksamhet

Kommer det nya företaget bära ditt namn?
– Nej, det kan jag inte svara på för tillfället.

Varför vill du inte vara med i ännu en valrörelse när du ändå har tagit fram valstrategin?
– Det  är inte så att jag inte vill vara med. Jag känner bara mer för att göra  något annat. Jag har jobbat nio år med Moderaterna och vill nu göra  något annat.

Valstrategin ska vara klar i februari 2013, är inte det väl långt innan valet? Mycket kan hända fram till dess?
– Det  är inte så att en enskild person är helt avgörande för den och jag  bedriver detta arbete tillsammans med flera andra personer. Jag känner  att Moderaterna är mycket väl rustade för att vinna väljarnas förtroende  i valet 2014.

Även om det har varit känt att ditt uppdrag var tidsbegränsat, varför väljer ni att gå ut med det nu?
– Vi tyckte att det var ett bra tillfälle både för partiet och andra att veta tidsplanen.

Är detta ett sätt att visa att du är tillgänglig för jobb?
– Nej,  bara ett bra tillfälle att tydliggöra framtidsplanerna. Uppdraget som  chefsstrateg var tidbegränsat och viktigt, men kommer att ta slut och  jag gå vidare.

Vad tar du med dig för lärdomar till din egna verksamhet?
– Jag tar med mig jättemycket. Som människa har jag formats mycket. Det  viktigaste jag har varit delaktig i är förnyelsen av Moderaterna. Jag  har insett vilken framgång förnyelse leder till. Det finns anledning för  många företag och organisationer att reflektera kring förnyelse,  speciellt i en allt mer digitaliserad och gobaliserad värld. Jag har även lärt mig att lyckas med den här typen av arbete kräver starkt ledarskap.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Per SchlingmannModeraterna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.