Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Schlingmann på väg till SOS Barnbyar

Publicerad: 19 april 2013, 09:20

Per Schlingmann.

Foto: Resumé.

Resumé erfar att Moderaternas förre chefsstrateg Per Schlingmann är på väg in i styrelsen för SOS Barnbyar. Han bekräftar också själv uppgifterna. – Jag står på förslag att väljas in, säger han.


Ämnen i artikeln:

SOS BarnbyarPer Schlingmann

Per Schlingmann har de senaste månaderna arbetat som fristående konsult och föreläsare i det egna bolaget Per Schlingmann AB. Nu är på väg att ta plats i styrelsen för SOS Barnbyar. Han berättar att han sedan länge planerat att ta ett ideellt uppdrag där han kan bidra med sin kompetens.

– Dels vill jag kunna bidrag till en bättre värld, men också kunna använda min kompetens kring hur man kan modernsera och utveckla insamlingsverksamheter. Och givetvis att utveckla kommunikationen, säger Per Schlingmann.  

Han uppger att han har fått en förfrågan av organisationens valberedning och tackat ja.  

– Den viktiga delen är att utveckla sätt att göra de totala insamlade medlen större. Exempelvis vill jag skapa motivation och sätt att få företag att bidra mer. Det finne en allmän trend kring socialt ansvarstagande. I en undersökning uppgav exempelvis 8 av 10 storstadsbor att de tycker företag borde ta ett större ansvar för samhällsutvecklingen. Tidsandan känns rätt, säger han.

Hur går det för ditt bolag i övrigt?
– Det går väldigt bra. Jag bröt min arm och axel några dagar innan jag skulle dra igång, så det har varit en prövning. Men jag har precis rekryterat ytterligare en person. Så totalt  samverkar med tre personer i dagsläget, säger Per Schlingmann.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SOS BarnbyarPer Schlingmann

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.