Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Schlingmanns nya toppjobb

Publicerad: 5 oktober 2010, 14:09

Statsminister Fredrik Reinfeldt inrättar en ny tjänst som statssekreterare inriktad på kommunikation. Posten anses vikt för Moderaternas avgående partisekreterare Per Schlingmann.


Ämnen i artikeln:

Val 2010Per SchlingmannModeraterna

Per Schlingmann. Foto: Resumé.

Direkt efter den långa regeringsförklaringen och presentationen av den nya regeringen höll de fyra alliansledarna presskonferens i dag.

Statsminister Fredrik Reinfeldt inledde med att det kommer att ske förändringar i hans kansli, statsrådsberedningen.

Efter att det sedan i fredags stått klart att Moderaternas partisekreterare slutar har det antytts att han kommer att erbjudas en ny tjänst i Reinfeldts närhet.

Statsministern kommer nu att ha två statssekreterare. En som svarar för samordningen i statsrådsberedningen och en med ansvar för kommunikation. Och den senare funktionen är tänkt för den avgående partisekreteraren.

Per Schlingmann blir alltså i praktiken kommunikationschef i statsministerns kansli.

Fredrik Reinfeldt sa på dagens presskonferens att de formella besluten om statssekreterarna kommer att tas på regeringssammansträdet på torsdag. Då ska också de två statssekreterare som kommer att jobba direkt med Reinfeldt att presenteras officiellt.

Janne Sundling

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.