Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Schwarzenberger till Arena Opinion

Publicerad: 14 januari 2013, 08:30

Sonja Schwarzenberger

Foto: Bang

Sonja Schwarzenberger har arbetat som programledare och producent på SR och SVT och var tidigare chefredaktör för Bang. Nu börjar hon jobba på kommunikationsbolaget Arena Opinion, en del av Arenagruppen.


Sonja Schwarzenberger är en profilerad feministisk röst inom svenskt
kulturliv och var en av initiativtagarna till rörelsen #Prataomdet.

– Jag känner mig väldigt hedrad och ser fram emot ett roligt, utvecklande arbete och att fortsätta att jobba med viktiga samhällsfrågor, säger Sonja Schwarzenberger, som börjar som projektledare på Arena Opinion.

Sonja Schwarzenberger har även givit ut boken "Mor, Mamma, Morsan" och medverkat i flera antologier. Nu kommer hon att jobba som projektledare på kommunikationsbyrån.

– Rekryteringen av Sonja är fantastiskt rolig, att få jobba med en sådan skarp, rolig och intelligent person som henne ser jag som en ynnest, säger Johanna Lindell, chef för Arena Opinion.

Sedan tidigare fungerar Luciano Astudillo som rådgivare inom Arena Opinion bland annat i kampanjen ”Vilket samhälle vill du ha”, ett uppdrag för 6F – fackförbund i samverkan.

– Arena Opinion får ett mycket starkt team. Luciano och Sonja är två väldigt kompetenta och erfarna personer som kommer att kunna bidra med mycket till de organisationer som vi arbetar med, säger Johanna Lindell.

Luciano Astudillo var riksdagsledamot (S) 2002–2010 och ledamot i riksdagens arbetsmarknadsutskott. 1998–2002 var han ledamot av Malmös kommunfullmäktige. I dag jobbar han som samhällsentreprenör och är bland initiativtagare till stiftelsen Uppstart Malmö.

– Arena Opinion är ett spännande initiativ och det ska bli både kul och givande att få följa hur denna verksamhet utvecklas, säger Luciano Astudillo.

Arena Opinion har funnits i drygt ett år och har främst jobbat med kampanjen ”Vilket samhälle vill du ha”, där en del av den kampanjen har varit att finansiera antologin Skitliv, qsom har väckt stort medialt intresse.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.