Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

SD borta från Google

Publicerad: 28 april 2010, 13:07

Sverigedemokraterna är nästan försvunna hos Google. I stället hamnar motståndarna högt i rankingen. – Det är självförvållat, men tillfälligt, medger presstalesmannen Erik Almqvist. Vi har bytt servrar och domän.

Ämnen i artikeln:

Erik AlmqvistSverigedemokraternaGoogle

Leif Holmkvist

leif.holmkvist@resume.se


Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna.

Den som söker efter ”Sverigedemokraterna” på Google får upp Wikipedia i topp. Sedan kommer ”sverigedemokraterna.de”, en sajt som samlar Sd-motståndare.

På tredje plats kommer ett Youtubeklipp där Jan Guillou talar om partiet, sedan en artikel ur Sydsvenskan om splittring och på femte plats Jimmie Åkessons beryktade debattartikel i Aftonbladet.

Av sajten sverigedemokraterna.se syns inte ett spår.

– De har schabblat med det mesta under ett par veckor, förklarar Nikke Lindqvist som är konsult inom sökmotoroptimering och ägnat stor tid åt att studera Sverigedemokraterna.

– Det började med att en kille startade sverigedemokraterna.de för att knuffa ner partiet. Han bad alla länka till sin sajt och lyckades trycka ner partiets sajter .se, .net och .eu. Sverigedemokraterna.se är en tom sajt som frejmar in från .net, som i sin tur blev hackad två gånger samma dygn.

– När de lade sitt principprogram på .net gick den upp i topp och .se började falla fritt. Den fick konkurrera med alla andra och nu är deras förstasida svår att hitta. Jag tror att de är borta från Googletoppen fram till juli.

Men Erik Almqvist tror att det går fortare:
– Det här är ett tillfälligt fenomen. Det tar några veckor tills vi kommer upp i ranking igen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev