Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

SD och LO i hetsig debatt efter kampanjen

Publicerad: 10 november 2015, 07:31

LO:s Karl-Petter Thorwaldsson och Jimmie Åkesson.

Foto: SVT.

SD och LO möttes i gårdagens Aktuellt, Timbuktu skriver under flygblad med Jimmie Åkesson och Obama har skaffat Facebook. Läs fler nyheter i morgonsvepet.


SD och LO i hetsig debatt efter kampanjen ...
Sedan några veckor tillbaka driver LO en kampanj mot Sverigedemokraterna, i ett antal klipp som de lagt ut på Facebook. Syftet från LO:s sida är att visa för sina medlemmar "Vad Jimmie och hans parti vill" efter att ett stort antal LO-anslutna har röstat på Sverigedemokraterna. Med anledning av kampanjen debatterade Jimmie Åkesson och LO:s Karl-Petter Thorwaldsson i gårdagens Aktuellt i SVT. Men det var ingen lugn debatt. De båda parterna avbröt varandra gång på gång. Åkesson beskyllde Thorwaldsson för att på ett "ohederligt sätt bedriva en smutsig kampanj åt Socialdemokraterna". Thorwaldsson kontrade med att de har drivit kampanjer mot partier i alla tider.

... samtidigt hävdar SD att de inte ljuger i flygbladen ...
Under gårdagen bekräftade Sverigedemokraterna att de ligger bakom de flygblad som delas ut utomlands för att avskräcka flyktingar från att ta sig till Sverige. De befinner sig på ett 20-tal platser i sex länder för att nå ut med sitt budskap. Flera medier och experter har påpekat alla de sakfel som flygbladen innehåller, bland annat att det skulle vara förbjudet att bära niqab i Sverige. Men Jimmie Åkesson håller inte med om att partier far med osanning.
– Ja, jag hävdar att det är fakta det som finns i flygbladet, sa Jimmie Åkesson i SVT:s Aktuellt, varpå han senare slog fast:
– Vi kan hänga upp oss vid huruvida det är fakta att det kommer att förbjudas eller inte. Om jag får bestämma så kommer det att förbjudas, ja så är det.

... och Timbuktu kommer med en motreaktion
Sverigedemokraterna har skrivit under flygbladen med "svenska folket". Det fick artisten Timbuktu att ta sig friheten att skriva under ett eget flygblad med Jimmie Åkessons namn. I flygbladet står det bland annat: "Vi vill bara tacka för att vi fick skriva under vårat flygblad med ert namn. Vi vill också ta tillfället i akt att påminna er om att vi trots allt är ett politiskt parti med rasistisk människosyn och fascistiska ideal". Sverigedemokraterna kontrar med att beskriva Timbuktus utspel som "lögnaktigt". Det skriver Aftonbladet.

90-årig SVT-profil åtalas för trafikbrott
Bengt Feldreich åtalas för att obehörigt ha avvikit från trafikolycksplats i centrala Stockholm och rättegång väntar i början av nästa år. Under många år har Feldreich haft en framträdande roll i SVT och gjort sig känd för många genom sången "Ser du stjärnan i det blå" i Disney-klassikern på julafton. Det skriver Expressen.

Äntligen! Nu finns Obama på Facebook
I maj skaffade presidenten Twitter, men nu har han också tagit steget ut på Facebook, rapporterar Huffington Post. Entén var populär. I skrivande stund har över 45 miljoner gillat presidentens Facebook-sida. I ett första inlägg skrev Obama om miljön och samtidigt la han ut en video på sig själv promenerandes omkring Vita huset.

Efter Adelsköld-beefen: Nu ändrar sig Sandelin
För några veckor sedan utbröt en storm i sociala medier efter att artisten Christer Sandelin uttryckte att han ville se Jimmie Åkesson som statsminister. Det fick bland annat Plus programledare Karin Adelsköld att kalla artisten "rövhål". Nu ändrar han sig och menar att han inte längre vill se Åkesson som ledare i Sverige, eftersom Sverigedemokraterna "utöver flyktingfrågan står långt ifrån mina värderingar", skriver Expressen.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.