Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Segt" Kreab får kicken efter AMF-skandalen

Publicerad: 13 maj 2009, 14:08

Pensionsjätten AMF säger upp sitt avtal med Kreab Gavin Anderson efter ett tre år långt samarbete.
– AMF och Kreab Gavin Anderson är för olika, säger informationschefen Stina Sandell.


Ämnen i artikeln:

AMF PensionKreab

Enligt Resumés källor ska orsaken till Kreab Gavin Andersons sorti vara det höga arvodet och ett missnöje hos den högsta ledningen.
– Vi var missnöjda med dem redan innan all turbulens. De är lite sega i steget, det finns ingen dynamik i Kreab Gavin Anderson, säger en högt uppsatt chef på AMF.
Kreab Gavin Anderson har årligen kunnat fakturera 4 miljoner kronor, efter projekt och fasta avgifter. Byråns team leddes ursprungligen av Markus Uvell som efterträddes av den tidigare Veckans Affärer-reportern Sara Evedius Zirn. I teamet har också Salomon Bekele (även han var tidigare reporter på Veckans Affärer) och Cecilia Ergon ingått.
Stina Sandell är informationschef på AMF och hon förnekar att det finns något missnöje med pr-byrån.
– Vi lämnar Kreab Gavin Anderson därför att vi sedan en ganska lång tid tillbaka har funderat på hur vi samarbetar och vad vi får ut av det. Kreab Gavin Anderson har gjort ett jättebra jobb för oss men vi är nu i ett läge där vi behöver en annan sorts byrå, det är inte tillräckligt bra matchning helt enkelt.
– Vi behöver ännu mer fokus på konsumenterna än vad Kreab Gavin Anderson har. AMF och Kreab Gavin Anderson är för olika, det är inte ett perfekt äktenskap, det fun­gerar bra men vi måste jobba ännu bättre i en föränderlig värld. Kreab Gavin Anderson är nog den bästa matchningen för till exempel multisar och börsintroduktioner.
Projektledaren Sara Evedius Zirn svarar knapphändigt:
– Som vanligt kan vi inte kommentera pågående eller icke pågående uppdrag.
Kreab Gavin Anderson har haft en tuff vår. I samband med bonusskandalen på SEB riktades internt kritik mot pr-byrån och den leverans som de fakturerade 10 miljoner kronor årligen för.
AMF kommer att gå ut i en riktad pitch och bjuda in byråer som ”uppfattar vår profil” och räknar med att ha en ny byrå på plats till hösten. Fram till dess fortsätter arbetet med Kreab.

truefalse

Claes de Faire

Ämnen i artikeln:

AMF PensionKreab

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.