Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Shell-krisen tystar Arkelsten på Twitter

Publicerad: 28 oktober 2010, 08:42

Krisen djupnar för Sofia Arkelsten efter nya uppgifter om bjudresor på torsdagsmorgonen. Enligt pr-experter som Resume talat med är det nu viktigt att kommunicera snabbt och mycket men den vanligtvis mycket flitiga twittraren har tystnat på nätet.


Ämnen i artikeln:

Sofia Arkelsten

Djupare kris - då tystnar Sofia Arkelsten på nätet Foto: Ulrika Vendelbo

På onsdagen avslöjade Expressen att Moderaternas nytillträdda partisekreterare bjudits på en resa till Frankrike av Shell. På torsdag morgon slängde Aftonbladet bränsle på elden genom att avslöja ytterligare bjudresor.

Sofia Arkelsten har även bjudits på en resa till Finland av en grupp kärnkraftslobbyister och på en resa till Tanzania av RFSU.

Igår talade Resume med pr-experterna Staffan Dopping på K-Street Advisors och Christian Ekström på Grayling.

De var eniga:

– Jag tycker hon bör gå ut och vara öppen om den här resan. Som politiker måste du lyssna på de stora företagen och organisationerna. Det borde inte vara kontroversiellt, sade Christian Ekström.

– Hon måste göra sig tillgänglig och inte bara för ett medium utan så många som möjligt. Det är väldigt få som klarar sig genom att gömma sig. Jan Stenbäck gjorde det, men inom politiken som är en förtroendebransch är det nästan alltid skadligt att inte träda fram, sade Staffan Dopping.

Sofia Arkelsten startade ett nytt twitter-konto efter att hon tillträtt som partisekreterare. Under twitter-namnet @arkelsten har hon skrivit i snitt sju tweets om dagen sedan kontot skapades den 11 oktober.

Hon har inte bara twittrat flitigt men också utnyttjat kanalen och fört dialog med andra twittrare. Sedan tisdag den 26 oktober, dagen innan Expressens avslöjande, har hon inte twittrat överhuvudtaget.

Det sista längre inlägget på hennes blogg dateras också till den 26:e oktober. På onsdagen den 27:e gjorde hon endast ett kortare inlägg som länkar till hennes försvarstal på moderat.se

Förutom på Moderaternas hemsida uttalade hon sig till flera nyhetsmedier på onsdagskvällen.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Sofia Arkelsten

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.