Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

SJ lockar till bortamatch

Publicerad: 17 november 2011, 15:21

Tomi Kallio i Växjö Lakers är en av spelarna som ska få supportrar att ta tåget till bortaplan

Foto: Pressbild

SJ ska få fler hockeysupportar att ta tåget till bortaplan när det vankas Elitseriehockey.


SJ ska motverka hemmalagens dominans i hockeyns Elitserie genom att erbjuda supportrar billiga tågresor till bortaplan. Det nya sponsorupplägget inleds i morgon i samband med matcherna Växjö - Djurgården och Brynäs - Färjestad. Om man som supporter köper matchbiljett och tågbiljett via SJ:s hemsida.

SJ överger rinkreklam och ska i stället rikta in sig på filmer på jumbotronen och webben. På jumbotronen ska kända hemmaspelare uppmana klacken att åka på bortamatcher.

– Konceptet ”Bortamatch” kommer på sikt att får supportrarna att resa till bortamatcher i högre utsträckning och det ligger i både vårt och Svenska Hockeyligans intresse, säger Ricky Strandberg, ansvarig för idrottssponsring på SJ i ett pressmeddelande.

Några av de aktuella spelarnamnen är Magnus Johansson, Linköping, Pär Ledin, HV71, Tomi Kallio,Växjö Lakers, Mikael Johansson, Färjestad, Jimmie Eriksson, Skellefteå, Jonathan Granström, Brynäs, Ole-Kristian Tollefsen, Modo, Daniel Rudslätt, AIK och Yared Hagos i Timrå.

– I första hand tror vi att vi förenklar och höjer hockeyintresset i bland de passionerade hockeysupportrar som redan är vana tågåkare. Statistiskt är målgrupper främst män, men även kvinnor, i 25-55-årsåldern. Vi lockar med rabatter på tågresa och bortamatchbiljett, säger Ricky Strandberg.

Emanuel Videla

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.