Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Ska avslöja donatorn i direktsändning

Publicerad: 6 juni 2009, 09:39

Ikväll ska Gudrun Schyman, huvudkandidat för FI i valet till Europaparlamentet, avslöja vem som skänkt en miljon kronor till kampanjen. Hon planerar att göra det i direktsändning i Aktuellt.


Ämnen i artikeln:

EU-valetGudrun Schyman

Gudrun Schyman. Foto: Resumé

– Det handlar inte om att jag ska göra en kupp, utan jag tycker att det är viktigt att man redovisar varifrån politiker får sina kampanjpengar. Jag har tidigare kritiserat borgerliga partier för att de mörkar sina bidragsgivare.

Men varför kunde du inte berätta direkt vem som satsat en miljon kronor?
– När jag berättar vem det är kommer den personen att få massor av frågor från media. Av respekt för personens arbetsmöjligheter de här dagarna var vi överens om att inte berätta något förrän ikväll.

Uppdatering. Det är musikern Benny Andersson som skänkt en miljon kronor till Gudrun Schyman. I ett pressmeddelande beskriver han Schyman som en rakryggad politiker.
”Jag är övertygad om att hon kommer att göra skillnad om hon får en plats i EU-parlamentet och då inte bara i frågor som gäller jämställdhet!”, skriver han.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

EU-valetGudrun Schyman

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.