Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Skämtade om att få sparken – idag får han gå

Publicerad: 7 april 2011, 14:15

Ulf Adelsohn riktade skarp kritik mot den statliga skötseln av järnvägen på Stora Annonsördagen igår. Idag tvingas han lämna posten som SJ:s ordförande.


Ämnen i artikeln:

Ulf Adelsohn

Ulf Adelsohn och Henrik Frenkel igår.

Under gårdagen intervjuades Ulf Adelsohn av Henrik Frenkel på Stora Annonsördagen på Münchenbryggeriet i Stockholm. Förutom att prata om SJ:s marknadsföring passade han på att rikta svidande kritik mot Trafikverket och de styrandes skötsel av järnvägsnätet i Sverige. Han menade bland annat att Sverige har bland de starkaste ekonomierna i världen – men ändå är järnvägen bland de sämsta.

Han skämtade för publiken:

–Efter det här ska jag faktiskt träffa den ansvarige ministern Peter Norman. Det kanske blir mitt sista möte som SJ:s styrelseordförande, sa Ulf Adelsohn.

Idag rapporterar SVT att han tvingas lämna bolaget efter nio år eftersom regeringen har bestämt att den statliga tågjätten behöver ny kraft.

Resume.se har varit i kontakt med Ulf Adelsohn som inte vill svara på frågor, utan hänvisar till en kommande presskonferens.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Ulf Adelsohn

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.