Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Skånemejerier sura på Arlas ostbutik

Publicerad: 14 oktober 2011, 14:21

Skånemejerier har surnat till på Arla. Anledningen: formuleringen att Arla öppnar en ostbutik i Paris. Arla ska öppna en shop-in-shop i Paris för att sälja ost, men Skånemejerier ogillar formuleringen. – Om man skriver att man ska öppna en ostbutik så ser vi det som att man ska etablera en verksamhet där, säger Anna Jonsson, bolagsjurist på Skånemejerier.


Ämnen i artikeln:

SkånemejerierArla

Skärmdump från Arlas hemsida.

Arla ska under hösten sälja sina egna ostar i en ostbutik i Paris. Man öppnar en så kallad ”shop-in-shop” under en begränsad tid. Men konkurrenten Skånemejerier har surnat till. Anledningen är formuleringen ”Våra svenska ostklassiker hör hemma i finrummet, därför öppnar vi en ostbutik i Paris”, som bland annat syns på Arlas egen hemsida.

– Om man skriver att man ska öppna en ostbutik så ser vi det som att man ska etablera en verksamhet där, säger Anna Jonsson, bolagsjurist på Skånemejerier.

Enligt henne har man för avsikt att kontakta Arla.

– Vi ser hela tiden över marknadsföringen bland våra konkurrenter. Det är sådant som görs. Om vi tycker att Arla har gått över gränsen kontaktar vi dem, och om Arla tycker att vi har gått över gränsen så kontaktar de oss, säger Anna Jonsson.

På Arla hänvisar man till det pressmeddelande som gick ut i samband med lanseringen av ”ostbutiken”. Där skriver man tydligt att det inte är permanent.

– Det är tråkigt om de har uppfattat det som att vi ska öppna en butik, säger Inger Söderlund, pr-chef på Arla och fortsätter:

– Grunden är att vi gör det här under en begränsad tid.

Enligt Inger Söderlund har man inte haft för avsikt att sprida information som kan misstolkas.

– Vi försöker absolut inte påstå något som inte stämmer, säger Inger Söderlund.

Till Resume.se uppger hon också att hon ska ta kontakt med webbansvariga för att se över formuleringarna.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

SkånemejerierArla

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.