Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Skogaholmslimpan blir Kompislimpan

Publicerad: 20 augusti 2013, 06:41

Klassiska Skogaholmslimpan döps tillfälligt om. Genom att ge sin ikonprodukt namnet Kompislimpa vill Skogaholm i en gemensam kampanj med Friends lyfta vänskap, gemenskap och omtänksamhet i samband med årets skolstart.


Ämnen i artikeln:

FriendsFazer

– Vi uppskattar verkligen att Skogaholm uppmuntrar till gemenskap och samtidigt tar starkt avstånd mot utanförskap och mobbning. Att tillfälligt byta namn på Skogaholmslimpan och skapa ett mackspråk är en otroligt fin gest för vänskap. Det är just det lilla vi gör varje dag som kan göra stor skillnad. Att säga hej eller ge ett leende till den som är ensam kan betyda mycket, säger Claes Fagerström, tf marknadschef på Friends.

Genom kampanjen "Kompislimpa" och konceptet "mackspråket" vill Skogaholm få fler att engagera sig för vänskap. På så sätt vill man lyfta och stödja Friends arbete för alla barns rätt till trygghet och jämlikhet.

Skogaholm har sedan flera år tillbaka ett samarbete med Friends. Man stödjer Friends arbete mot mobbning genom ett direkt stöd till verksamheten, och via Skogaholms brödförpackningar når Friends budskap in i köket hos flera miljoner familjer varje år. Med den nya kampanjen växlar Skogaholm upp samarbetet.

– Skogaholm och Friends vill sätta vänskapen i fokus. Därför har vi tillsammans skapat Kompislimpan. Skogaholmslimpan har sedan 1926 varit en trogen vän på såväl frukostbordet, som mellis eller på utflykten. Nu blir den dessutom en manifestation mot mobbning, säger Carina Harler, senior brand and category manager på Skogaholm.

Under kampanjperioden får Skogaholmslimpan en ny förpackning och ny butiksskyltning. Med inspiration från blomsterspråket lanserar Skogaholm även "mackspråket", som uppmanar oss att kommunicera snälla saker till varandra via smörgåsar. Kompislimpan och mackspråket lanseras  i samband med skolstarten och kampanjen kommer även att finnas på Facebook och vid Friends stora manifestation och familjedag "Friends på Skansen" den 24 augusti, då Skogaholm arrangerar en mackverkstad.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

FriendsFazer

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.