Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”Skrällen”: De skämtade om att ha mördat ett barn

Publicerad: 26 november 2015, 15:01

Nej, Hiphop-duon Far & Son har inte dödat ett barn i Kambodja. Det skriver de nu i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Far & Son

Tidigare i veckan fick Frej Larsson och Simon Gärdefors i duon Far & Son, som också gör programmet "Samhällsjudo" i TV4, stor uppmärksamhet. Många läste deras berättelse på Facebook med förskräckelse – där påstod att de dödat ett barn i Kambodja mot betalning.

Duon har tidigare inte velat kommentera sitt påstående. När Resumé fick tag i Simon Gärdefors igår valde han att lägga på luren. Men nu går de ut med ett offentlig uttalande och säger att det hela var en bluff.

"Vi ville att tittarna skulle vara osäkra på huruvida filmen var fiktion eller inte, för att väcka så starka känslor som möjligt. Filmen publicerades på sociala medier under namnet "Far & Son - Tills någon dör". Glöm inte att det enda offret i det här projektet är "den goda smaken" skriver de.

De har valt att inte ställa upp på någon intervju över telefon. Resumé har bett om svar via mejl.

En som har varit kritisk mot tilltaget är pr-konsulten Paul Ronge.
– Det är så osmakligt och äckligt, långt över gränsen. Det är något av det värsta jag sett om det ska föreställa ett skämt. Det slår Kringlans våldtäktsskämt med hästlängder, sa han till Resumé igår.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Far & Son

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.