Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

SL: ”Summan är högst ordinär och rimlig”

Publicerad: 13 februari 2013, 16:47

Nya Hornstull-skylten.

Foto: Pressbild.

SL har fått hård kritik mot kommunikationsnotan vid invigningen av Hornstull station är för hög. Men kommunikationschefen Suss Forssman Thullberg håller inte med. – Summan är högst ordinär och rimlig, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Rewir

Igår avslöjade Resumé att varumärkesbyrån Rewir fakturerar SL 350 000 kronor för arbetet med invigningen av Nya Hornstull. Men det stämmer inte riktigt. Aktiviteterna som är specifikt kopplade till invigningen ligger på 180 000 kronor. De resterande 170 000 kronorna är kopplade till konceptutveckling och enheter som går att använda igen, enligt Suss Forssman Thullberg.

Att Lokaltrafiken får kritik är inget nytt, men att summan ligger i överkant stämmer inte, tycker hon.  
– Vi tyckte att vi fick mycket för pengarna. Vi prövade Rewir mot de andra ramavtalsbyråerna och jämförde vad vi fick för valuta pengarna, säger Suss Forssman Thullberg.  

Oppositionsborgarrådet Erika Ullberg (S) riktade igår skarp kritik mot att SL för att de investerar så mycket pengar på vad hon kallar "invigningsjippon".  
– Det hör till demokratins spelregler, konstaterar Suss Forssman Thullberg. Det är deras dagliga sysselsättning. Att människor över lag går i taket handlar nog mer om att de anser att den här typen av aktiviteter inte ska kosta pengar. Eller att de inte är viktiga, säger hon.

Att bolaget blir kritiskt granskade är nyttigt, menar hon, eftersom det rör sig om offentliga medel. Men hon ger inte mycket för kritiken mot bristande transparens.  
– Jag kan bara konstatera att så som lagstiftningen och de formella kraven ser ut, på mig som offentlig uppdragsgivare och på Rewir som uppdragstagare, är det inte bristande transparens. Men Rewir har inte tagit betalt ännu. Därför kan jag inte lämna ut fakturor än.

Med beställningen som sådan känner hon sig dock mer än nöjd.  
– Våra krav och önskemål på beställningen och Rewir har uppfyllts. Och vi kommer att använda konceptet i andra invigningar. Men vi hade inte insett vilket väldigt genomslag det skulle bli. Det fanns inga pr-aspekter alls i det här. Vi ville göra ett trevligt arrangemang för resenärerna, som har fått stå ut med mycket under ombyggnation.

Så fördelar sig kostnaderna:
Projektledning (planering, genomförande, uppföljning)       130 850 kr
Dekor, teknik mm                                                              195 821 kr
Transporter och bud                                                         3 533 kr
Fotograf                                                                          5 665 kr
Grafisk produktion                                                            14 320 kr

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Rewir

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.