Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Snacka om flyt

Publicerad: 4 maj 2010, 14:19

Prat Pr har dragit in tio nya kunder i år. Samtidigt har byrån bara blivit av med ett uppdrag. – Nu måste vi jobba mer med vår rekrytering, säger vd Gabriella Finnborg, vd på byrån.


Ämnen i artikeln:

Prat PR

Gabriella Finnborg, vd på Prat PR.

De nya kunderna spänner från vitvaror till biotechföretag. En gemensam nämnare bland de flesta nya kunderna är ett behov att öka sin närvaro i sociala medier.
– De flesta företag vill kommunicera mer med sina direktkunder. Vi har skickat alla våra konsulter på utbildning inom nätverket Porter Novelli, där vi ingår. Det har gett stor utdelning nu i vår.

Prat PR är i dagsläget tio anställda varav åtta är konsulter. För ett år sedan skapade byrån ett affärsområde som specialiserar sig på kommunikation med föräldrar till små barn.
– Det är en nisch som vi är ganska ensamma om och som har gett bra utdelning nu i vår.

De nya kunderna som Prat pr dragit in är: Nordens Ark, Barnens Hus/Babyland, hälsokostföretaget Baltex, Myresjökök, Upplands Väsby kommun, biotechföretaget Aprovix, speldistributören PAN Vision, exklusiva vitvaruföretaget ASKO, Haugen-Gruppen och Portugals turistbyrå.

De flesta nya kunder har kommit in genom rekommendationer eller att byrån själv approcherat kunden. Den enda kunden som togs genom en pitch var Portugals turistbyrå.

Men kundlistan har också krympt med ett uppdrag.
– Vi jobbar inte längre för Tibrokök, som sa upp sitt samarbete nu i vår.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Prat PR

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.