måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Snuskiga 3D-bilder med Putin ska hjälpa Rysslands HBTQare

Publicerad: 18 december 2013, 12:37

En av männen bakom sajten "Anonym Nätkärlek" har skapat ekivoka 3-D bilder byggda kring Vladimir Putin för att ge stöd åt ryska HBTQ-personer.


KB

Krister Berntsson


Isak Landaboure, en av kreatörerna bakom sajten anonymnätkärlek.se, har nu startat en insamling till Rysslands HBTQ-nätverk med kampanjen Naughty Russia. Kampanjen består av stereogram som föreställer Rysslands president Vladimir Putin, men tittar man tillräckligt länge så framträder ett gömt mönster med olika HBTQ-par som har sex.

Idén kom av att Isak Landaboure av slump sett ett stereogram i en gammal skolbok. Han insåg att tekniken kunde användas på ett helt annat sätt än tidigare. Tillsammans med Ulrika Dane, Jenny Karlsson, Duo Blau och Björn Tollström skapade han insamlingsprojektet Naughty Russia på crowdfunding-plattformen Indiegogo.

– Vi har suttit uppe sent och prövat oss fram med olika mönster och 3-D motiv. Det känns superroligt att vi har så positiv respons på kampanjen. Tydligen så är det många som ser på Rysslands utveckling med oroliga blickar och vill göra skillnad. Detta är ett sätt. Ett snuskigt sätt.

Kampanjen kommer att rulla till och med 7 februari, då Olympiska Spelen startar i Sochi. Tills dess hoppas gruppen lyckas samla in 5000 euro.

– Det är ingen jättesumma som vi siktar på. Huvudfokus handlar om att stötta ryska HBTQ-rörelsen och att folk inte ska blunda för det som sker i Ryssland inför Vinter OS. Det känns extra spännande då USAs president Barack Obama valde att tacka nej till OS i Sochi och istället skicka den kända HBTQ förespråkaren och idrottaren Billie Jean King.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev