Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Sony i pr-kris efter attacken – hånar Obama och Angelina Jolie

Publicerad: 12 december 2014, 12:30

Angelina Jolie, Barack Obama.

Foto: Colourbox.

Sony Pictures Entertainment har hamnat i en pr-kris efter att hackare har läckt ut känslig information mellan olika höjdare på företaget.


Ämnen i artikeln:

Steve JobsBarack Obama

En pinsamhet rör konversationen mellan Sony Pictures vice ordförande, Amy Pascal, och producenten Scott Rudin, som lyckades få Steve Jobs-projektet till studion – Sony Pictures tappade dock projektet senare till en konkurrent, enligt Washington Posat.

Amy Pascal och Scott Rudin argumenterar över att Hollywood-stjärnan Angelina Jolie vill att regissören David Fincher sköter hennes film "Cleopatra" i stället för att han regisserar biografin om Apple-grundaren Steve Jobs.

Scott Rudin ger inget för hennes önskemål:
"Hon är en kändis och inget mer och det sista någon behöver är att skapa en stor bomb med henne som vilken dåre som helst kan se kommer", skriver Scott Rudin.

Han kallar henne också för en "minimalt begåvad och bortskämd snorunge".

I en annan mejlkonversation talar Amy Pascal och Scott Rudin om en kommande insamlingskampanj för president Barack Obama. Då börjar de båda gissa vilka filmer och skådespelare som presidenten gillar – alla gissningar med nära koppling till afro-amerikaner.

"Ska jag fråga om han gillar Django", skriver Amy Pasal och Scott Rudin svarar "12 Years".

Då svarar återigen Amy Pascal: "Or the butler. Or think like a man", varpå Scott Rudin kommenterar:

"Jag är säker på att han gillar Kevin Hart."

Det är dock än så länge bara en liten andel av de dokument som har läckt ut efter hackareattacken mot Sony – vissa rapporter pekar på gigantiska datamängder som kan skada företaget under åratal framöver.

Undersökningar pekar på att hackareattacken kan ha kommit från Nordkorea som en vedergällning för att företaget har haft en producentmedverkan i filmen "The Interview", som är en komedi som handlar om CIA:s plan att undanröja Nordkoreas ledare Kim Jong Un.

Regeringsrepresentanter har också fördömt filmen i olika uttalanden.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Steve JobsBarack Obama

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.