Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Spalt hämtar boss från Cohn & Wolfe

Publicerad: 3 september 2013, 12:35

På bilden från vänster: Annika Shelly, i mitten Evelina Borseman, till höger Lina Kellgren.

Spalt PR växer. Nu blir Evelina Borseman ny Sverigechef.


Ämnen i artikeln:

Spalt PR

Pr-byrån Spalt är inne i en expansiv fas. I våras rekryterades CSR-specialisten Annika Shelly och projektledaren Lina Kellgren.

Nu tar Evelina Borseman över verksamheten i Sverige. De senaste åren har hon arbetat på Cohn & Wolfe. Evelina Borseman, som tidigare jobbat på Spalt PR har en fil.kand. inom reklam och pr och vidare studier inom journalistik, organisation och ledarskap. Hon har ett förflutet som rollbesättare för musikaler och reklamfilmer.

– Det känns jätteroligt att vara tillbaka på Spalt PR. Byrån har vuxit sedan jag arbetade här 2007 men den härliga atmosfären och det kreativa drivet är fortfarande detsamma. Spalt  PR har en spännande mix av stora, internationella varumärken och mindre up-andcoming designers som tilltalar mig. Det nära nordiska samarbetet med våra kontor  i Danmark, Norge och Finland är också något jag ser fram emot att fortsätta utveckla och arbeta med, säger Evelina Borseman i en kommentar.

Sedan tidigare är Annika Shelly ny Senior Account Manager på Spalt PR. Hon har en fil. kand. ifrån University of Toronto och har spetskompetens inom CSR samt frågor rörande hållbarhet och mode och är, tillsammans med Futerra Sustainability Communications, medförfattare till H&Ms prisnominerade hållbarhetsrapport. Hon har tidigare jobbat med CSR-frågor för Oriflame, har undervisat på Berghs samt föreläst för bl.a. HiQ och  Handelshögskolan.

Lina Kellgren är dipl. Marknadskommunikatör från Bergs SoC och bär titeln Account Manager på Spalt PR. Hon kommer närmast ifrån American Apparel där hon arbetat med som Visual Merchandiser och med pr.

– Vi växer och har också många nya varumärken på ingång och därför känns det både roligt och viktigt att förstärka Stockholmsteamet. Evelina känner vi sedan tidigare och hon har sen sist fördjupat såväl sina PR-kunskaper som utbildat sig inom ledarskap. Vi  är så glada över att få henne med i teamet, säger Christina Matsgård, grundare och Deputy Managing Director på Spalt PR och fortsätter:

– Vi har märkt av ett ökat behov från våra kunder vad gäller hållbarhetsfrågor och med Annikas gedigna spetskompetens kan vi guida dem genom alla strategiska beslut. Lina, med sin speciella trendkänsla för vad som är på gång, ansvarar bland annat för vårt Design+ -koncept, en plattform som vi startade redan 2001 där vi hjälper nya up-and-coming formgivare/designers.

Spalt PR startades 1996 och har verksamheter i Norge, Finland, Danmark och Sverige. Byrån omsatte 23 miljoner kronor förra året.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Spalt PR

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.