Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Spalt öppnar kontor i Riga

Publicerad: 23 juni 2009, 08:33

Redan när Spalt PR gick in i Tallin 2006 fanns det en plan att öppna i alla de baltiska länderna. Nu förverkligas planen delvis. I dagarna öppnar Spalt kontor i Riga.


Ämnen i artikeln:

Spalt PR

Miriam Hayder och Christina Matsgård

Den svenska pr-byrån öppnar kontor i Lettlands huvudstad. Därmed finns byrån representerad i två av de tre baltiska länderna.

I starten finns Stockmannägda klädkedjan Seppälä, den största baltiska klädkedjan Monton och den tyska postorderfirman Otto med på kundlistan, men förhandlingar pågår enligt Spalt med ett flertal stora kunder.

– Egentligen har det varit på gång ganska länge. Kristjan Rajando, som sköter verksamheten i Tallin, vill att vi ska ha kontor i alla tre länderna. Nu fanns det redan kunder i Tallin som även fanns i Riga så då passade det bra. Så nu startade vi mitt i krisen, säger Christina Matsgård, grundare och delägare i Spalt PR.

Planen att öppna kontor i Riga har enligt Matsgård fördröjts på grund av den ekonomiska situationen i de baltiska länderna.

Spalt PR jobbar sedan tidigare med kunder som Benetton, Cervera, Vagabond, Omega,
Safilo och Stadium. Byråns andra kontor finns i Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Helsingfors
och Tallinn.

Spalt PR startades 1996 av Christina Matsgård och Miriam Hayder som fortfarande äger företaget.

Kommer ni att öppna kontor även i Litauen?

– Det tror jag men inte just nu. Allt har blivit lite uppskjutet där borta. Det är Kristjan som sköter det. Men kanske om ett till två år beroende på hur det ser ut i världen.

Varför är de baltiska länderna intressanta?
– Från början handlade det om att Kristjan kontaktade oss. Vi var då ganska osäkra men trodde ganska mycket på honom så vi beslutade oss för att satsa. Det finns heller inte så många konkurrenter, pr är väldigt nytt där borta.

Vad tror du på för omsättning första året?
– Jag har ingen aning än så länge. Bara vi täcker lite av löne- och kontorskostnader så är det bra, det kommer gå lite med förlust ett tag. Tallin ligger idag runt en halv miljon. Det kanske går fortare i Riga eftersom vi redan har kontor i regionen, säger Christina Matsgård.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Spalt PR

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.