Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”Spännvidden blir enorm”

Publicerad: 11 april 2011, 10:23

Född: En ny blogg på Resume.se.
Titeln: ”X-projekt – sex Berghselever på hemligt uppdrag åt TV11".
– Vi kommer försöka blanda allt som har med examensprojektet att göra med våra högst personliga åsikter och reflektioner om kommunikation. Det ska också vara roligt att läsa bloggen, det ska kännas lite Berghs bakom kulisserna, säger en av Berghs-eleverna – Jonatan Fast.


Ämnen i artikeln:

Berghs School of Communication

Hela gänget som ska blogga på X-projekt på Resume.se.

Bloggen har premiär i dag. Det är sex Berghselever som fram till sommaren kommer att berätta om examensprojektet för TV11 och livet på kommunikationsskolan.

Berätta om examensprojektet.
– Berghs har valt ut 17 uppdragsgivare som har ett mer eller mindre kommunikativt problem att lösa. Skolan satte oss sju på TV11, vilket vi så här i efterhand är supernöjda med. Temat på slututställningen är mod och det känner vi verkligen att vår uppdragsgivare svarar upp mot. Sedan avslutas allting med stor utställning i slutet av maj och festligheter i juni, säger Jonatan Fast, som går Strategisk kommunikation & PR på Berghs.

Vad kan vi förvänta oss av bloggen? Vad kommer ni skriva om?
– Spännvidden kommer vara enorm! Vi har väldigt olika personligheter i gruppen och det hoppas jag kommer synas. Vi kommer försöka blanda allt som har med projektet att göra med våra högst personliga åsikter och reflektioner om kommunikation. Det ska också vara roligt att läsa bloggen, det ska kännas lite Berghs bakom kulisserna. Viggo får gärna sätta kaffet i halsen både en och två gånger när han läser Resumé på sin iPad 2…

Hur känns det att få blogga på Resumé?
– Alla tycker det ska bli jättekul. Men om vi nyanserar det lite så är det faktiskt lite olika känslor i gruppen. Allt från aspepp och oro till att mest vara spänd över att figurera i samma spalt som Nina Åkestam. Alla är i alla fall ense om att det här kommer bli ett fint minne av vår sista tid på Berghs.

Vilka är era framtidsdrömmar?

– Bra och svår fråga. Men att genom hårt arbete ta sig till positionen att man inte längre behöver visa upp sitt cv eller sin portfolio, det vore något. Att känna sig behövd kanske. Sen ser ju allas vägar dit olika ut så klart. Vi lät oss inspireras av Anna Qvennerstedt från Forsman & Bodenfors, hon höll en fin liten föreläsning om mod och rädsla på vår kickoff inför slututställningen.

Projektgruppen

Jonatan Fast: Public Relations (Strategisk kommunikation & PR)
Eric Karlshammar: Projektledare/Planner (Marknadskommunikation)
Tobias Lundqvist: Digital Kreatör (Interactive Communication)
Joakim Hanspers: Copywriter (Reklam/copywriter) (bloggar ej)
Sofie Segerborg: Public Relations (Strategisk kommunikation & PR)
Josefin Reinebo: Produktionsledare (Produktionsledning – operativ projektledning)
Maria Lodenborg: Digital Director (Interactive Communication)

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.