Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Sparkades från pressjobbet hos Fridolin – stämmer regeringen

Publicerad: 3 mars 2015, 07:00

Kvinnan sparkades som pressekreterare hos Gustav Fridolin – nu kräver hon över en halv miljon i skadestånd.

Sparkad pressekreterare hos utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) stämmer regeringen, strömavhopp från GP:s ledarredaktion efter chefsutnämningen av Alice Teodorescu och nu kräver rödhåriga egna emojis. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs PostenDagens NyheterMiljöpartietForbesFacebookSäpoMark ZuckerbergAppleAlice TeodorescuGustav FridolinOmniEmoji

Pressekreterare stoppades – stämmer regeringen
En kvinna fick jobbet som pressekreterare hos utbildningsministern och språkröret Gustav Fridolin (MP). Efter bara två dagar tvingades hon sluta. En säkerhetskontroll visade nämligen att hon hade 188 000 kronor i skulder hos kronofogden. Nu stämmer hon regeringskansliet på 520 000 kronor då kvinnan anser att hon blev uppsagd utan saklig grund, skriver tidningen Lag & Avtal. Kvinnan hävdar även att hon blivit diskriminerad på grund av hudfärg, ursprung och könstillhörighet eftersom en manlig anställd som dömts för narkotikabrott fick behålla sin tjänst.

Storbråk på GP
Efter flera bråk, stor uppståndelse och krismöten tillträdde den nya ledarredaktören på Göteborgs-Posten Alice Teodorescu den första mars. Nu har flera av skribenterna på ledarredaktionen slutat i protest eftersom de anser att utnämningen gör att ledarsidan byter politisk färg.
– GP befinner sig i djup kris, både journalistiskt och ekonomiskt, sågar Gert Gelotte, avgående ledarskribent till GT.

Rödhåriga kräver egna emojis
Apple införde nyligen fler hudfärger i samband med att man presenterade nya emojis, men en grupp som alltjämt anser att de saknar representation är rödhåriga. Emma Kelly ligger bakom ett forum för rödhåriga och har nu startat en namninsamling för att få Apple att lägga till rödhåriga emojis. Emma Kelly säger att hon ska skicka in listan till Apple när hon fått 10 000 namnunderskrifter. Det skriver Metro.

Omni kan vinna prestigepris
International News Media Association (INMA) har nominerat Omni priset "Best New Mobile Service". Två mediebolag är nominerade: Omni och New York Times.  – Vi är förstås oerhört stolta för ännu en fin nominering. Men framför allt har ni läsare all anledning att känna er stolta över denna nominering – för det är ju tillsammans med er som vi har utvecklat Omni, skriver Omnis grundare Markus Gustafsson i ett blogginlägg. Även Lajkat är med i klassen för produkter inriktade mot nya publiksegment medan Aftonbladet tävlar i kategorin bästa ide för att öka antalet prenumeranter.

Zuckerberg bland världens rikaste
Facebook-grundaren Mark Zuckerberg är god för en 33,4 miljarder dollar, vilket motsvarar omkring 280 miljarder kronor. Det gör att han för första gången är en av de 20 rikaste i världen, enligt Forbes nya lista. Evan Spiegel, en av meddelandetjänsten Snapchats grundare är också med på listan som den yngste miljardären i världen, blott 24 år gammal.

DN vill minska antalet redigerare
Dagens Nyheters anställda har informerats om en ny omorganisation med syfte att minska antalet redigerare och öka antalet digitala tjänster. Förhandlingarna med facket påbörjas i mars.
– Det är en komplicerad förhandling. Det är alltid problematiskt när man ska omplacera folk, säger Anders Forsström, ordförande för Journalistklubben på DN, till Dagens Media.

Svenska startups dominerar nordisk lista
När tidningen Business Insider rankar de coolaste skandinaviska startup-företagen är de tre främsta svenska. Musiktjänsten Spotify toppar listan följt av bolaget bakom Candy Crush – King medan Mojang, spelutvecklaren som bland annat ligger bakom Mindcraft återfinns på plats tre.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.