Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Sponsorbråk skakar svenska fotbollslandslaget

Publicerad: 18 december 2012, 09:21

Zlatan Ibrahimovic och landslaget har spelat i Umbro sedan 2003.

Foto: Rickard Kilström

Efter nära tio år med Umbro som tröjsponsor är svenska fotbollslandslaget på väg att gå tillbaka till Adidas. Men Umbro gör allt för att behålla landslaget och anklagar Fotbollsförbundet för kontraktsbrott, det skriver Expressen.


Ämnen i artikeln:

AdidasSvenska Fotbollförbundet

Umbro är Svenska fotbollsförbundets materialsponsor sedan 2003. År 2008 skrevs ett nytt avtal som föregicks av ett infekterat tröjkrig mellan Adidas, Puma, Nike och Umbro som tillslut knep avtalet.

Nu kan samarbetet komma att få ett surt slut. Enligt uppgifter till Expressen pågår ett storbråk mellan Umbro och Fotbollsförbundet Detta sedan förbundet valt att gå tillbaka till sin gamla tröjsponsor Adidas. Umbro ser förbundets agerande som ett konktraktsbrott.

Fotbollsförbundets marknadschef Jan Larson är fåordig när han kommenterar samarbetet eller den eventuella konflikten mellan landslaget och Umbro.

– Vi kommenterar inte pågående avtalsförhandlingar, men Umbros avtal löper ut vid årskiftet, säger Jan Larsson till Expressen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.