Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Sponsorn hotar hoppa av

Publicerad: 19 december 2008, 07:46

Efter anklagelserna om elchocker på hästarna riskerar travtränaren och stjärnkusken Åke Svanstedt att förlora huvudsponsorn Elon. – Vi måste vara rädda om vårt varumärke, säger marknadschefen Jimmy Sander till Sportbladet.


Åke Svanstedt. Foto: Scanpix.

Åke Svanstedt anklagas för djurplågeri. I TV4:s Kalla Fakta för några veckor sedan och i Kvällsöppet häromdagen berättade före detta anställda hos Svanstedt att det förekom förbjudna elchocker – så kallade ”grisfösare”– på hästarna för att de skulle prestera bättre.

Svanstedt har polisanmälts av jordbruksverket för djurplågeri och i går beslutade STC, Travsportens centralförbund, att stänga av Svanstedt.

Åke Svanstedts huvudsponsor är vitvarujätten Elon. Företaget har samarbetat med stjärnkusken sedan 2001 och meddelar att man följer utvecklingen noga.

Att Elon, som säljer elprodukter och sponsrar en kusk som anklagas för att ge sina hästar elchocker kan anses extra känsligt rent pr-mässigt.

Elon kommer att lägga ut en skrivelse på sin hemsida under dagen. Företaget har inte tagit något definitivt beslut utan avvaktar förundersökningen, men samarbetet kan komma att avbrytas.

–  Vi har haft ett långvarigt och framgångsrikt samarbete där Åke alltid har varit professionell. Men vi måste vara rädda om vårt varumärke, säger marknadschefen Jimmy Sander till Sportbladet.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.