söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Spotify kampanjar mot kollektivavtal – delar ut flygblad

Publicerad: 24 april 2023, 11:59

Daniel Ek, vd Spotify

Foto: TT

Kontrar efter att facket informerar medarbetare om kollektivavtal: ”Obekväma”

Ämnen i artikeln:

SpotifyDaniel Ek

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.seFör ett par veckor sedan krävde flera fackförbund att Spotify skulle införa kollektivavtal på arbetsplatsen. I ett internt meddelade skrev grundaren, Daniel Ek, bland annat att det är både lagligt och möjligt att bedriva snabbrörlig och konkurrensutsatt verksamhet utan kollektivavtal, enligt Breakit.

“Vi m
åste inse att det finns andra modeller som ger medarbetarna minst lika bra om inte bättre villkor – och som särskilt behövs av bolag som tävlar om internationell talang.”

En källa ska ha berättat för Breakit att anställda förra veckan möttes av en DJ, snacks, ballonger – och en kampanj mot kollektivavtal. På flygblad jämfördes kollektivavtal med med villkoren som Spotify redan har, skriver Breakit.

I flygbladet ska det stå:

“Ett bolag där vi är måna om att kunna erbjuda er de bästa förmånerna, så att vi kan hålla oss konkurrenskraftiga för att attrahera både svensk och global talang till Sverige. Här reder vi ut några vanligt förekommande missförstånd.”
Spotify skriver i ett uttalande till Breakit att det faktum att fackförbund stått utanför deras kontor och informerat medarbetare gjort deras anställda obekväma.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev