Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Springtime i miljontvist

Publicerad: 16 Juli 2009, 14:35

När finansmannen Maths O Sundqvist var som mest i blåsväder i vintras klev Springtimes konsulter in. Men Skrindans ägare vägrar betala för jobbet. Nu förbereder Springtime en stämningsansökan mot bolaget.


Ämnen i artikeln:

Springtime

Maria Arnholm, vd på Springtime

Pr-byrån Springtime planerar att lämna in en stämningsansökan mot Skrindan, som ägs av Carnegies dotterbolag Valot Invest. Striden gäller betalning för det jobb pr-byrån hjälpt Skrindan och finansmannen Maths O Sundqvist med.

Bakgrunden är att när Maths O Sundqvist var som mest i blåsväder i vintras så tog han hjälp av konsulter från bland annat Springtime. Helt plötsligt gick han från att ha varit helt tyst om sin personliga miljardskuld till Carnegie till att prata och synas brett i media. Ett jobb som Springtime hjälpte till med.

I mars löstes konflikten mellan Carnegie och Sundqvist genom att Sundqvists holdingbolag Skrindan togs över av Carnegie och dotterbolaget Valot.

Sedan dess har en strid blossat upp mellan de nya ägarna till Skrindan och Springtime. Arne Berggren, vd på Skrindankoncernen, säger att de anser att konsulterna jobbat för Maths O Sundqvist och inte för Skrindan som bolag. Något som får Springtime att se rött och nu agera.

Gäller tvisten bara era konsulter?

– Vad jag vet gäller den oss och en del andra, säger Maria Arnholm, vd på Springtime.

Hur mycket pengar handlar det om?

– Jag kan inte säga en exakt summa men det är i storleksordningen en miljon. Det är pengar vi är jätteförvånade över att Skrindans nya ägare inte vill betala. Vi förbereder rättsliga åtgärder.

Enligt Arnholm är kontrakten skrivna med Skrindan och inte specifikt med Maths O Sundqvist.

Det håller dock inte Arne Berggren med om.
– Jag har inte sett några kontrakt utan bara fakturor men vi anser inte att vi fått något utfört för Skrindankoncernen. Det var tjänster som hade att göra med kampanjen för Maths. Vi har begärt att få veta vilka tjänster som genomförts för Skrindan. Vi kan ju inte betala för saker vi inte fått något utfört för. Då får de visa vilka tjänster de gjort. Vi betalar inget som utförts för någon annan än bolaget. Och jag har som sagt inte sett några kontrakt. Han tillägger.

– Det är principen. Vi ska naturligtvis betala det vi ska betala men vi måste ha bevis att vi fått tjänster utförda.

När tror du det är klart?

– Vi löser det säkert under hösten.

Springtime planerar att lämna in stämningsansökan redan under morgondagen.

Hur påverkar det här er?
– Det är ingen summa som vi står och faller med men det är mycket otillfredsställande när man inte får betalt för det jobb man har gjort.

Hur många personer hos er har jobbat med uppdraget?

– Eftersom vi ligger i en rättslig tvist just nu så vill jag vara lite försiktig med övriga detaljer, säger Arnholm.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Springtime

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.