Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Springtime och Six Year Plans crowdsourcade Almedalssång

Publicerad: 19 juni 2014, 08:01

När är den crowdsourcade Almedalssången på Cornelis Vreeswijks melodi ''Vi hade en gång en båt'' färdig. Låten kommer att sjungas på Springtime och Six Year Plans årliga allsång under politikerveckan.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenSpringtimeAlmedalen 2014

Den 2 juli klockan 21.00 kommer texten att premiärsjungs under allsångenpå Clarion Hotel i Visby.

Kommunikationsbyrån Springtimes traditionsenliga politiska allsångskvällar i Almedalen, som genomförs tillsammans med Six Year Plan, får deltagare från alla läger att sjunga kampsånger tillsammans. Traditionen har pågått i tio år tid och 2014 får sånghäftet en helt nyskriven Almedalssång där de som vill har kunnat bidra via sociala medier.

Byråerna uppmanade alla som brukar besöka Almedalen att skriva en eller eller rader och skicka in dem via sociala medier taggade med #almedalsången. Nu är texten som bygger på ett trettiotal bidrag från både organisationer och privatpersoner klar.

– Vi har satt ihop nästan alla bidragen med undantag av de med politiska budskap, eftersom vi inte fick bidrag om alla partier. Vi vill att sången framförallt ska spegla den speciella stämningen i Almedalden, säger Karin Bäcklund, expert inom digitala medier på Springtime och initaitivtagare till sången i ett pressmeddelande.

Texten till Almedalssången nedan:

"Det började på ett flak, med en ensam socialdemokrat Nu deltar varje parti, från V till moderat. Alla inom vår sfär, vi samlas här.  År efter år, samlas vi här.

Sen kom alla andra hit, och alla fick mera slit Politiker, PR, press – business och stress Hör på vår sång, gränden är trång Almedalen – veckan är lång.

Resan går till en ö, där människor står i kö. För att prata politik, från morgon till kväll. Almedalen, vi samlas igen, Det är här det händer, i Almedalen.

Varje parti har en dag, som avslutas med ett tal, Partiledarna pratar till oss, i vår älskade dal.  Vilket parti gör bästa sorti?  Är det något som sägs som blir ett ramaskri?

Nu är det en industri, ett välsmort maskineri Mingel som går i ett, har något gått snett?  Ursprungstanken försvann? Intressena hand i hand? Vad skulle Palme tyckt? Demokratin i brand?

Över kullerstenar vi går, på Hästgatan upp och ner,  Sen möts vi upp på Donners där alla man ser. Det blir knappast någon frid, man måste maximera sin tid. Samtalen frodas, samarbeten tar vid.

Nu står vi här igen, tillsammans vårt Almedalsgäng. Det blir möten från morgon till kväll, när man sent går i säng. Visitkorten fram, går från hand till hand,  Rosévinet flödar, när vi är på Gotland.

Resan går till en ö, där människor står i kö. För att prata politik, från morgon till kväll. Almedalen, vi samlas igen. Det är här det händer, i Almedalen."

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.