Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

SSU registrerar Alliansen

Publicerad: 16 mars 2010, 16:18

Nu kan regeringen gå miste om rätten att kalla sig Allians. SSU har lämnat in en ansökan om att varumärkesregistrera Alliansen som varumärke. Varumärket ligger helt öppet att registreras på PRV.


Ämnen i artikeln:

AlliansenSSU

Inlämningskvittot till PRV.

Jytte Guteland.

Styrelsen i SSU har under eftermiddagen beslutat att lämna in en varumärkesansökan för varumärket Alliansen.

Jytte Guteland tog tillsammans med styrelsen beslutet efter ett extrainkallat möte.

– Vi gör det här för att regeringen ställt till det så mycket i Sverige. Lyckas vi med att varumärkesregistrera Alliansen kommer vi att sälja varumärket på Tradera. Pengarna kommer att gå till välgörande ändamål. Regeringen har försökt få begreppet till sitt eget, men vi rödgröna är lika mycket en allians. Vi markerar nu genom ansökan att regeringen varit väldigt slarviga i hur man hanterar varumärken och tjänsteutövningen i Sverige.

Guteland går även till attack mot Fredrik Reinfeldt som hon tycker har misslyckat med att leda landet åt rätt håll:
– Fredrik Reinfeldt kolla in när vi gör försäljningen av varumärket Alliansen på Tradera. Det är dags att betala tillbaka.

Varför tog ni det här beslutet att lämna in en ansökan om att varumärkesregistrera Alliansen?
– Vi rödgröna är också en Allians. De har försökt att lägga vantarna på begreppet Alliansen, men det tillhör inte dem. Vi rödgröna är lika mycket en allians. De rödgröna är en stark allians och det är såklart väldigt viktigt för oss att registrera det här varumärket.

Ansökan skickades in till PRV 16.30 under tisdagen.

– Det känns viktigt att visa upp vårt rödgröna samarbete så självklart är Alliansen ett viktigt begrepp även för oss rödgröna avslutar Guteland.

Daniel Nilsson

Ämnen i artikeln:

AlliansenSSU

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.