Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

SSU:s kampanj sätter press på Kinberg Batra i flyktingfrågan

Publicerad: 23 september 2015, 08:37

SSU kampanj #HÖRUMEJBATRA ska sätta press på M-ledaren Anna Kinberg Batra i frågan om föredelningen av flyktingar mellan kommunerna. – Hon har varit knäpptyst i frågan, säger SSU:s pressekreterare Mårten Eismark.


Ämnen i artikeln:

Politisk kommunikationAnna Kinberg BatraSSUFlyktingarModeraterna

SSU genomför kampanjen #HÖRUMEJBATRA eftersom de anser att Moderatledaren Anna Kinberg Batra än så länge inte har lyckats förklara varför alla kommuner inte ska åläggas att ta emot flyktingar. Samtidigt har Moderaterna tydligt tagit ställning för ett tvingande system i EU.

"Oacceptabelt att andra gör så lite" säger Moderatledaren Anna Kinberg Batra om EU-länder som vägrar ta emot flyktingar. Det tycker SSU också. Kinberg Batra vill att EU ska tvinga sina medlemmar att ta emot människor på flykt. Därför är det märkligt att hon inte vill stå bakom en lag som skulle göra samma sak gällande även här hemma i Sverige. Att vissa kommuner tar emot hundratals medan rika kommuner kan strunta helt i att ta ansvar är orättvist och osmart. Men det verkar inte spela någon roll för Kinberg Batra.", skriver SSU på kampanjsajten och uppmanar besökarna att skicka budskapet med frågan till Moderatledaren.

Genom att fler ställer frågan till Anna Kinberg Batra hoppas SSU kunna öka trycket i frågan. Kampanjen är en inhouseproduktion

– Det borde vara självklart för Moderaterna att säga ja till att alla kommuner, precis som att alla EU-länder, ska ta sitt ansvar för flyktingmottagandet. Men Moderatledaren Anna Kinberg Batra har varit knäpptyst i frågan. Folkpartiet har sagt ja till att alla kommuner ska ta emot, precis som Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Det borde Moderaterna också göra. Det behövs en bred överenskommelse i riksdagen, säger SSU:s pressekreterare Mårten Eismark till Resumé.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.