Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

SSU släpper spel med flygande Anders Borg

Publicerad: 13 juni 2014, 13:43

SSU:s spel "Floppy Borg"

SSU lanserar ett mobilspel baserat på succéförlagan Flappy Bird. I "Floppy Borg" ska man hjälpa en digital version av finansministern att flyga genom folkhemmet och samla så mycket snabba cash som möjligt innan välfärden kraschar. Bakom appen står partiets inhousebyrå Studio 68.


Ämnen i artikeln:

SSUAnders BorgSocialdemokraterna

I spelet får användaren styra en av karaktärerna "Floppy Borg" eller "Fredde". Du håller kvar dem i luften genom att trycka på skärmen. Om du tappar fattningen flyger karaktären rakt in och kraschar skolan och välfärden.

Floppy Borg har sin förlaga i ett av världens mest nedladdade mobilspel; Flappy Bird. I februari i år succéspelet bort eftersom skaparen Dong Nguyen fick skuldkänslor för att spelet var så beroendeframkallande. Flera försök att efterlikna Flappy Bird har gjorts, men aldrig som politiskt initiativ.

SSU:s idé är att under sommarens valupptakt påminna människor om frågan om vinster i välfärden. Med en underton i spelet vill ungdomsförbundet visa att det nuvarande systemet snart kommer att krascha om privata företag inom välfärd och skola får fortsätta tumma på kvaliteten för att skapa vinster.

– "Med Floppy Borg vill vi hjälpa människor att komma ihåg att rösta för en bättre utveckling för skolan och välfärden. Som tur är spelet riktigt beroendeframkallande, vilket gör att du enkelt kan bli påmind hela sommaren", säger Vidar Aronsson, valgeneral på SSU i ett pressmeddelande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.