söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Stadium stämmer Justin Biebers H&M-kollektion

Publicerad: 15 november 2017, 11:54

En t-shirt från H&M:s Justin Bieber-kollektionen

Stadium stämmer H&M i Patent- och marknadsdomstolen (PMD). Anledningen är att man anser att Justin Biebers kollektion för klädjätten gör intrång på sportkedjans ensamrätt till sitt varumärke.


Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Det var i början av september som H&M lanserade en kollektion ihop med  Justin Bieber i samband med världsstjärnans "Pupose the Stadium Tour". Kollektionen innefattar bland annat tröjor med ett stort "S" tryckt på bröstet och ordet "Stadium" i versaler.

Paketeringen har fått sportkedjan Stadium att reagera. Det skriver Dagens Media.

H&M anklagas för att ha gjort intrång i Stadiums ensamrätt till sitt varumärke. Därför har sportkedjan anmält H&M till Patent- och marknadsdomstolen (PMD).

"Användningen skadar varumärkets funktioner, skapar en risk för förväxling, drar en otillbörlig fördel av (snyltar på) och skadar utan skälig anledning varumärkets särskiljningsförmåga och anseende", skriver Stadium i sin stämningsansökan enligt Dagens Media.

Stadium kräver att H&M drar tillbaka symbolen från kollektionen innan tvisten är avgjord och att domstolen förbjuder H&M att använda symbolen vid ett vite om 1 miljon kronor för varje överträdelse.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev