måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Staffan Dopping avgår

Publicerad: 9 september 2008, 07:00

Staffan Dopping slutar som Försvarsmaktens informationsdirektör. Skälen uppges vara privata relaterat till ett betungande arbete.


Leif Holmkvist

leif.holmkvist@resume.se


Staffan Dopping. Foto: Lisa Åberg.

Staffan Dopping, 52, anställdes som försvarets informationsdirektör för tre år sedan efter tre decennier som framgångsrik journalist inom radio och tv. Han är chef för ett 30-tal anställda inom informationsstaben och har haft en tung arbetsbörda med tanke på försvarets omfattande problem med ekonomi, nedskärningar, olyckor och utlandsuppdrag.

I går informerade Dopping, enligt Resumés källor, försvarsledningen om sin önskan att sluta på grund av personliga skäl. Beslutet väntas kommuniceras under dagen.

Tänkbar efterträdare är ÖB:s presschef Roger Magnergård, rutinerad journalist och pr-proffs. ÖB Håkan Syren väntas inom en månad utses till ordförande i EU:s försvarskommitté, vilket innebär att han blir ”EU:s ÖB”. Det gör att Roger Magnergård är fri för nya uppdrag om näste ÖB vill utse sin egen presschef.

En annan tänkbar kandidat är Peter Svensson, tidigare Expressenjournalist, Magnergårds företrädare som presschef och informatör på Nordic Battle Group. Men Svensson rekryterades nyligen till jobbet som centerns presschef.

Resumé har förgäves sökt Staffan Dopping, som i dag håller nätverksträff för försvarets informatörer.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev