Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Stampen bryter med Prime

Publicerad: 21 april 2015, 14:41

Stampens koncernchef Martin Alsander och huvudägaren Peter Hjörne i Uppdrag Granskning.

Foto: SVT (montage).

En Prime-konsult hörde av sig till Resumé och kom med förslag på kritiska vinklar mot SVT efter Uppdrag Gransknings program om Stampen. Nu väljer mediekoncernen att avbryta samarbetet med pr-byrån med omedelbar verkan.


Ämnen i artikeln:

PrimeStampen

I fredags hörde en konsult på Prime av sig till Resumé med förslag på kritiska vinklar efter Uppdrag Gransknings program om Stampen. Konsulten var i sitt mejl öppen med att byrån hade uppdrag för mediekoncernen. Som exempel på kritik tog han upp Viggo Cavlings debattartikel på SVT Opinion.

"Tänker att man kan göra en rak nyhet på detta eller "hallå där" på temat. Eller kolla hur SVT svarar på kritiken i relation till Edit och public serviceuppdraget samt hur de med statliga medel konkurrerar inte minst med lokaljournalistiken (...) Borde ju kunna vara intressant och relevant just när SVT ju är i blåsväder kring Edit och andra satsningar och mediedebatten kring public service som helhet rullar" skrev konsulten.

Nu har Stampen valt att säga upp avtalet med Prime med omedelbar verkan.
– Ja, det stämmer, säger Anna Norlander, informationschef på Stampen Media Group.

Vad beror det på?
– En konsult på Prime agerade utöver vårt uppdrag och tog egna kontakter med media som skulle kunna uppfattas som att det gjordes på uppdrag av oss. Vi har sagt upp det fortsatta samarbetet som en konsekvens av det, säger hon.

Konsulten i fråga var själv också tydlig med att han hörde av sig till Resumé på eget bevåg. Men detta till trots väljer alltså Stampen att säga upp avtalet.

Enligt Resumés uppgifter var pr-byrån inkopplad för att sköta kommunikationen i samband med att Stampen granskades av SVT-programmet. Det bekräftar också Anna Norlander.
– Ja, det stämmer. Eftersom Stampen inte har någon informationsavdelningen har de bland annat stöttat oss med den interna informationsprocessen och framtagandet av informationsmaterial, säger hon.

Enligt Resumés källor väckte nyheten om Prime-samarbetet upprörda känslor internt på Stampen, som det senaste året har befunnit sig i ekonomisk knipa och tvingats göra sig av med många tjänster.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

PrimeStampen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.