Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Star PR i konkurs

Publicerad: 21 maj 2012, 14:54

Foto: Pressbild.

Star PR med drygt 40 medarbetare i Norden, varav 26 i Sverige har gått i konkurs: – Det är alltid lätt att vara efterklok, men vi skulle ha dragit i handbromsen långt tidigare för våra Norden-satsningar, säger Linda Bühlmann, en ägarna till Star PR.


Ämnen i artikeln:

Star PR

Star PR grundades för 11 år sedan och går nu alltså i graven.

Bolaget försökte med en rekonstruktion så sent som för en vecka sedan, men den gick aldrig att slutföra:
–   Då vi fattade beslutet om en rekonstruktion hade vi en prognos att det  fanns vissa kunder som vi kunde fakturera, men så blev det inte. Detta  gjorde att det inte fanns tillräckligt med medel för att slutföra en del  projekt, säger konkursförvaltaren Erik Osvald.

Projekten  involverade bland annat att Star PR skulle anlita underkonsulter, hyra  lokaler med mera, vilket i så fall skulle ha gjort att byrån dragit på  sig extra kostnader.

Linda Bühlmann har varit med hos Star PR sedan starten och äger idag 10 procent av byrån:
–  Det här är kostnader som byrån har dragit på sig under de sista åren  hos våra dotterbolag i Finland, Norge och Danmark, vilket även har  dragit med sig Sverige-verksamheten i fallet, säger hon.

Star PR drog igång sin nordiska satsning år 2006.

Varför drog ni inte i handbromen när ni märkte varthän det barkade?
–  Vi gjorde ett bra 2010, ett uselt 2011 och det såg bra ut under 2012  för vår svenska verksamhet, men likviden räckte inte till för  dotterbolagen.  Och det är som sagt alltid lätt att vara efterklok,  säger Linda Bühlmann.

Star PR är idag verksamt inom fem konsumentområden och har även startat en corporate-avdelning.

Linda  Bühlmann vill inte gå in på vilka kunder byrån har innan alla kunder  har informerats om att även den svenska verksamheten har gått i konkurs –  så sent som i förra veckan försattes de nordiska verksamheterna i  konkonkurs samtidigt som den svenska verksamheten drog igång sin  rekonstruktion:

Linda Bühlmann vill passa på att berätta hur otroligt duktig personalen är hos byrån:
–  Det är fantastiskt tråkigt när vi har så grym personal och vi ska göra  allt vi kan för att hjälpa dem att hamna på ett nytt bra ställe, säger  Linda Bühlmann.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Star PR

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.