Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Starkt resultat för Geelmuyden Kiese

Publicerad: 18 februari 2015, 08:10

Janna Sundewall

Foto: Resumé

Geelmuyden Kiese gjorde en vinst på 1,7 miljoner kronor 2014 Omsättningen ökar från 18,4 till 24,6 miljoner kronor och byråintäkten från 13,8 till 16,9 miljoner kronor. Med dessa siffror är byråns svenska verksamhet större och lönsammare än någonsin.


Ämnen i artikeln:

Janna SundewallGeelmuyden Kiese

Geelmuyden Kieses omsättning för för förra året visar en ökning med 6,2 miljoner jämfört med 2013. Samma utveckling har byråintäkten haft, som ökat med 3,1  miljoner. Det ger en vinstmarginal före skatt på 10 procent.

– Det känns väldigt bra att vi nu kan visa så starka siffror för GK i Sverige. Vi har gjort en rejäl turnaround de senaste två åren och nu ser vi resultatet av den. Nu är GK en långsiktig aktör i både Norge, Danmark och Sverige och som skandinavisk byrå står vi starkare än någonsin tidigare, säger Janna Sundewall, vd för Geelmuyden Kiese i Sverige i ett pressmeddelande.

Geelmuyden Kiese grundades i Norge för 25 år sedan av Hans Geelmuyden och Jo Kiese. 1996, öppnade byrån ett kontor i Danmark och Sverige- Under de senaste tre åren har GK gjort en nystart i Sverige och har nu 23 anställda.

– Vi har vuxit inom alla affärsområden under 2014. Samtidigt som vi har fått förtroende att arbeta med större uppdrag där många av våra kompetenser ingått, inte minst inom kampanj och konceptutveckling. Totalt har vi knutit ett 30-tal nya uppdragsgivare till byrån under året, säger Janna Sundewall.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.