Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Startar ny byrå i Malmö

Publicerad: 20 januari 2015, 09:47

Carl-Johan Wachtmeister och Ulf Hillstedt

Carl-Johan Wachtmeister och Ulf Hillstedt startar en ny byrå i Malmö tillsammans med grundarna till Hybris Empire. Ebiltiy ska hjälpa företagsledningar med den digitala kommunikationen.


Ämnen i artikeln:

Grayling

Carl-Johan Wachtmeister var med och grundade Sund Kommunikation som senare blev Grayling. Han lämnade byrån 2012 och har de senaste åren drivit sin egen verksamhet som pr-konsult. Nu blir han styrelseordförande och delägare i Malmöbyrån Ebiltiy. Bland de andra tre delägarna märks Ulf Hillstedt, tidigare vd på GFK i Malmö.

Det digitalt konsultföretaget ska ha   fokus på strategier för sociala medier, mobil och digital kommunikation. I inledningsfasen kommer företaget att ha tre medarbetare och primärt rikta sig till ledningsgrupper för  stora och medelstora företag samt offentlig sektor i södra Sverige.  

– Vi strävar efter att driva utvecklingen och öka kunskapen om sociala medier,   mobil och digital kommunikation. Syftet är att stärka kundernas varumärke och   skapa en förståelse för digitala mediers betydelse för en framgångsrik   verksamhet och affär, säger Peo Persson, vd för Ebility i ett pressmeddelande.  

Peo Persson och Daniel Nüüd har tidigare drivit företaget Hybris Empire som nu blir en del av Ebilitys verksamhet.  En tredje konsult blir Peter Eyermann, grundare av den digitala   relationsmarknadsföringsbyrån Attraction och företaget Yourglobaleye. De senaste fyra åren har han arbetat med den danska   koncernen Maersks digitala utveckling.

Erbjudandet utgörs   bland annat av digital omvärldsbevakning inklusive trendrapporter, analys av   kundernas digitala närvaro, contentstrategi samt marknadstrategi för sociala medier   och mobil kommunikation. Ebility kommer även att tillhandahålla utbildningar för   ledningsgrupper och utveckling av policies för den digitala kommunikationen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Grayling

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.