Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Stefan Löfven – nu även på Twitter

Publicerad: 28 juni 2016, 13:25

Stefan Löven skattar Twitter efter mer än ett år som statsminister.

Foto: Pressbild/Skärmdump

Twitter är politikernas och jounalisternas högborg. Men statsminsiter Stefan Löfven har inte synts till – fram tills i dag.


Ämnen i artikeln:

TwitterSociala medierStefan LöfvenSocialdemokraterna

Resumé berättade nyligen att regeringen skapat ett konto på Instagram. I dag klockan 13.01 var det så dags för statsminsiter Stefan Löfven att begå Twitterdebut under aliaset @SwedishPM.

Han inledde sitt twittrande med en pik till Storbritannien som i förra veckan röstade för ett utträde ur EU.

— @SwedishPM (@SwedishPM) 28 juni 2016Om my way to Brussels for #EUCO Big challenges demand hard work and cooperation. Improving EU is not for quitters! pic.twitter.com/VuOv0YxnP8

Tidigare har det funnits ett antal fejkade Twitterkonton som utgett sig för att vara Löfven. På det nya officiella kontot utlovas "nyheter och tal" från Sveriges statsminister.

I själva verket är den första tweeten inte hans egen. De tweets som han personligen skriver kommer nämligen att vara signerade med ett S.

S-ledarens frånvaro på Twitter har tidigare ifrågasatts av många. Att han nu väljer att krypa till korset har förstås väckt en del reaktioner. Här är några:

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.