Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Stjärnan "visade pungen" på Instagram – för att uppmärksamma cancern

Publicerad: 4 april 2017, 09:43

FO&O-medlemmen Felix Sandman la upp en bild på Instagram där det ser ut som att han visar pungen av misstag. Syftet bakom var att uppmärksamma unga på risken för testikelcancer.


Ämnen i artikeln:

InstagramUng CancerCohn & Wolfe

Igår påublicerade Felix Sandman, med drygt 200 000 följare på Instagram, en bild där det ser ut som att han oavsiktligt flashar pungen. I själva verket rör det sig om en låtsastestikel – och är en del i Ung Cancers kampanj. Syftet är att få unga killar att "Kolla bollarna" för att upptäcka en eventuell tumör i tid.
– När jag fick frågan om att vara ambassadör för kampanjen kändes det självklart att ställa upp. Det pratas för lite om testikelcancer. Jag skulle verkligen vilja att alla unga vuxna fattar vikten av att regelbundet känna på sin pung, säger Felix Sandman, ambassadör för Kolla Bollarna i en kommentar.

Feels like morning workout will be a new routine! Beach 2K17 lol! Ett inlägg delat av Felix Sandman (@felixsandman) Apr 2, 2017 kl. 11:00 PDT

Senare lade Felix Sandman också upp ett filmklipp där han berättade om sitt engagemang i kampanjen.

– Även om testikelcancer är den vanligaste cancerformen bland unga vuxna är det väldigt få som vet att man själv kan kolla sin pung och vad det är man ska vara uppmärksam på. Med kampanjen vill vi därför nå så många unga vuxna med pung som möjligt och sprida enkel och tydlig information om hur viktigt det är att kolla bollarna. Vi är väldigt glada över att Felix Sandman är med och skapar uppmärksamhet kring frågan, kommenterar Ung Cancers generalsekreterare Camilla Tuneberg.

Byrån som ligger bakom kampanjen är Cohn & Wolfe.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.