Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Stjärnanalytiker blir pr-konsult

Publicerad: 18 september 2012, 06:36

Helena Nordman-Knutson.

Helena Nordman-Knutson lämnar sitt jobb som telekomanalytiker på Pareto Öhman. Nästa arbetsplats blir Springtime, det skriver Dagens Industri.


Ämnen i artikeln:

Springtime

Helena Nordman-Knutson lämnar Pareto Öhman efter 12 år för att bli pr-konsult på Springtime.

Hon lämnar eftersom hon anser att aktieanalys har en mer undanskymd roll än tidigare. När investmentbankerna vill tjäna pengar på kapitalanskaffning i stället för aktiehandel.

– Nu när jag byter jobb får jag bli en intäktskälla igen efter att ha varit enbart en utgift. Det går inte längre för finansbranschen att tjäna pengar på aktiehandel och aktieanalys. Pengarna finns i kapitalanskaffning. Då behövs en ny form av analys, säger Helena Nordman-Knutson till Dagens Industri.

På Springtime får hon rollen som senior kommunikationsrådgivare.
– Kommunikation med finansmarknaden och investerare blir bara viktigare, och det gäller att göra rätt om du ska behålla din trovärdighet. Se bara på de problem som också har drabbat jättar som Ericsson när de fått problem med trovärdigheten.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Springtime

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.