fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Stjärnkonsult lobbar för Elmsäter-Svärd som M-ledare

Publicerad: 2 oktober 2014, 09:16

Henry Sténson vill se Catharina Elmsäter-Svärd som ny M-ledare.

UPPDATERAD Moderaterna håller extrastämma den 7 mars för att utse en ny partiledare efter Fredrik Reinfeldt. Brunswick-konsulten och toppmoderaten Henry Sténson har ett finger med i spelet och lobbar för Catharina Elmsäter-Svärd som ny partiledare.

Ämnen i artikeln:

Henry SténsonAnna Kinberg BatraBrunswickUlf KristerssonFredrik ReinfeldtCarema

KB

Karl-Johan Byttner


– Man jobbar nu i skydd av allt fokus på regeringsbildningen, säger källa i Moderaterna.

Henry Sténson är inte bara konsult och partner för Brunswick, utan också ordförande för Moderaterna i Stockholm. Han är bland annat känd som den som krishanterade Carema och han sitter också i M:s valberedning – som har sitt första möte på fredag.

Här försöker han påverka så att Catharina Elmsäter-Svärd blir en kandidat till posten som partiledare.

– Det är Henry Sténson som är kungamakaren bakom Catharina Elmsäter-Svärd. Nu när medierna bara skriver om regeringsbildningen passar han på att skrida till verket, säger en källa till Expressen.

Expressen uppger att planen är att Catharina Elmsäter-Svärd ska vara klar som kandidat inom kort – tre personer har tidigare nämns i spekulationerna: gruppledaren Anna Kinberg Batra, avgående socialförsäkringsminister Ulf Kristersson och den utbildningspolitiske
talespersonen Tomas Tobé.

Expressen hävdar också att Catharina Elmsäter Svärd planerar att föreslå Ewa Björling till ekonomisk-politisk talesperson.

- De är privata vänner sedan länge. Cattis vill ha Björling som skuggfinansminister. Så hon kommer följa Reinfeldts råd om att relationen mellan partiledare och ekonomisk-politisk talesperson måste bygga på fullständig lojalitet, säger en källa till Expressen.

Henry Sténson vill inte kommentera Expressens uppgifter han vill heller inte gå in på eventuella kvaliteteter hos Catharina Elmsäter-Svärd i och med att han sitter i valberedningen.

Men dementerar du Expressens uppgifter?
- Du vet att jag inte tänker svara på den frågan. Ni måste värdera Expressens källor och sedan får ni värdera om ni tror att det är rätt eller om ni framstår som idioter, säger Henry Sténson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev