Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Stjärntrions reklam för EM-bollen

Publicerad: 4 december 2008, 08:14

Här poserar Adidas framtidstrio Marcus Berg, Mattias Bjärsmyr och Albin Ekdal med den officiella matchbollen för U21-EM i Sverige. – Jag ser fram emot att göra mycket mål med den i sommar, säger Marcus Berg.


Adidas-sponsrade Albin Ekdal, Marcus Berg (mitten) och Mattias Bjärsmyr med officiella U21-EM-bollen. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån.

U21-EM-bollen.

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån.

I samband med lanseringen av matchbollen för U21-EM i Sverige i sommar släpper Adidas nya reklambilder på sina tre stora svenska framtidsnamn som ska användas i marknadsföringen.

Sportjätten storsatsar på Marcus Berg, Mattias Bjärsmyr och Albin Ekdal och hoppas att de ska föra Sverige långt i turneringen. Var och en av dem representerar ett eget Adidas-segment.

Så här har Adidas resonerat när företaget placerat de tre stortalangerna i olika produktserier:

- F50 TUNiT (Marcus Berg, Groningen) står för      artisten på planen, den tekniska spelaren som sticker ut, gör mål och      bjuder på det lilla extra. Internationellt sett hör spelare som Messi,      Podolski, Villa och Adebayor till detta segment.         
   - Predator  (Mattias Bjärsmyr, IFK Göteborg) står för den      kraftfulla spelstilen – slitvargen och lagspelaren som fördelar spel, har      mycket boll och slår frisparkar. Elmander och internationella spelare som      Gerrard, Ballack, Beckham och Anderson hör till adidas Predator-grupp.         
   - adiPURE (Albin Ekdal, Juventus) representerar de      eleganta spelarna med klassisk spelstil. Kaká är främsta affischnamnet      tillsammans med Benzema, Lampard, Trezeguet och del Piero. Även svenske      Rosenberg.

Den nya EM-bollen ”Adidas Terrapass” har , enligt Adidas, en tydlig svensk design och tekniska finesser som bland annat ger em högre friktion mellan boll och sko – större precision och bättre skruv.

Det kan gagna Marcus Berg.

– Jag gillar den nya bollen. Man får riktigt bra kraft i tillslaget och bra rotation på bollen i luften. Jag ser fram emot att göra mycket mål med den i sommar, säger han i en kommentar.

I går lottades U21-EM och Sverige hamnade i samma grupp som Vitryssland, Italien och Serbien.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.