tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Stockholm Prides oväntade pr-kupp: Gå paraden i GTA 5

Publicerad: 13 juli 2016, 11:49

Foto: Kampanjbild/Stockholm Pride

Spelet har varit föremål för en debatt om sexism och våld. Men nu har Stockholm Pride släppt en inofficiell mod för att göra GTA 5 mer inkluderande. Hedrar offren i Orlando.

Ämnen i artikeln:

GarbergsStockholm Pride

MF

Mårten Färlin


Grand Theft Auto 5 är ett av de spel som sålt bäst i världshistorien. Men det är också ett av de mest kontroversiella. Användarna kan köpa prostituerade kvinnor – och välja mellan att ha sex med, döda eller misshandla dem. Spelskaparnas vd har kallat det för "vacker konst" men kritikerna menar att det är ren sexism, rasism och våldsförskönande.

Nu lanserar Stockholm Pride en kampanj för att uppmärksamma paradens kärnfrågor inför dess genomförande i slutet av juli: en mod för GTA 5 som spelets användare kan installera som gör det möjligt att gå en Prideparad genom Los Santos gator.
– Budskapet om kärlek och jämlikhet behövs alltid och vi är glada över att spelare får möjlighet att vara värd för sin egen Los Santos Pride Parade, säger Christian Valtersson, ordförande för Stockholm Pride i en kommentar.

Moden har skapats av byrån Garbergs tillsammans med ett antal GTA-entusiaster, som de har jobbat med via nätet, helt utan att ens träffas.
– Det här har varit en oortodox process i alla bemärkelser. Vi kom på idén för över ett år sedan, men tyvärr var det inte genomförbart eftersom vi saknade den tekniska kunskapen. Vi sökte i spelforum tills vi hittade några hängivna personer och för ett par månader sedan fick plötsligt vårt geni JulioNiB ett genombrott, säger Sedir Ajeenah, copywriter på Garbergs.

Lanseringen är även en del i att Stockholm Pride hedrar de 49 personer som föll offer för skjutningen på nattklubben Pulse i Orlando,

Musiken har gjorts av svenska artisten Alesso och trailern kan du se nedan.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev