tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Storaffär: Gullers Grupp köper Ellermore och Qre

Publicerad: 21 augusti 2019, 07:48

Expanderande Gullers Grupp förvärvar systerbyråerna Ellermore och Qre med 30 medarbetare i Göteborg och Stockholm. Affären är Gullers Grupps hittills största förvärv. För Resumé berättar Gullers Grupps vd Ulf Dahlqvist att de blir kontaktade av två-tre företag i månaden som vill bli en del av byrågruppen.

Ämnen i artikeln:

Gullers GruppEllermoreKommunikationsbyråer

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


De senaste åren har Gullers Grup haft en stadig kraftigt tillväxt och expanderat genom flera förvärv förvärv bland annat Humbly, Matter, Sturm & Drang och managementbyrån  Do Digital Management. Nu presenterar företaget sitt största uppköp hittills genom köpet av samtliga aktier i systerbyråerna Ellermore och Qre.

– Det är två byråer som levererar hög kvalitet, är kreativa och har med sina vinster i Årets byrå visat att de uppskattas av sina kunder. De har dessutom en kundlista som på ett bra sätt kompletterar vår egen. Genom att de är så starka inom life science, där de jobbar både strategiskt och operativt, blir vi en av de främsta aktörerna i Sverige och Norden inom det området, säger Ulf Dahlqvist, vd på Gullers Grupp.

Ellermore och Qre har uppdragsgivare inom läkemedel, business to business samt rena konsumentuppdrag, såväl nationellt, nordiskt som globalt.

– Ellermore och Qre har fokuserat på att bygga med kvalitet. Vi har vunnit Årets Byrå de tre senaste åren, och därför har många potentiella större uppdragsgivare sneglat på oss, men tyckt att vi varit lite för små. Genom att gå in i Gullers Grupp får vi de muskler som behövs för att kunna välkomna alla, säger Carola Ristoff, vd och en av ägarna till Ellermore och Qre i ett pressmeddelande.

Ellermore och Qre har cirka 30 medarbetare på sina två kontor i Göteborg och Stockholm. I Stockholm flyttar 10 medarbetare in i Gullers Grupps lokaler och i Göteborg kommer 20 personer att tillsammans med Gullers Grupps övriga medarbetare flytta in i nya lokaler under hösten. Gullers Grupps Göteborgskontor kommer i och med affären att bestå av cirka 55 personer. Vid det senast tillgängliga bokslutet (2017) omsatte byrån 46,8 miljoner kronor med en nettomarginal på 20,5 procent. De senaste åren har byrån presenterat goda marginaler trots att man samtidigt varit inne i en tillväxtfas. Qre har i sin tur inte presenterat sitt första bokslut.

– Ett sånt här förvärv kostar en slant, det kan jag konstatera, säger Ulf Dahlqvist som inte vill uppge den exakta köpeskillingen. Samtidigt är vi väldigt stolta över att göra den här resan med egna medel. Under den stundande lågkonjunkturen kommer vi få se fler uppköp av den här typen och med det kommer integrationskostnader. Då vi redan gjort flera förvärv känner jag att vi står väl rustade, fortsätter han.

– Vår styrka har alltid varit att vi korsbefruktat kompetenser. Nu kan vi växla upp det rejält när vi får para vår expertis med Gullers Grupps bredd. Med exempelvis digital strategi, PR och nudging under samma tak kommer vi tillsammans att bli urstarka och kunna erbjuda befintliga och nya uppdragsgivare något unikt, kommenterar Carola Ristoff.

Affären har förberetts under våren och går officiellt igenom den 2 september.

– När vi växer gör vi det med omsorg. För att ett förvärv ska bära frukt måste värderingar och kultur stämma och vi ser att Ellermore och Qre, precis som vi, vill jobba för något större än bara den egna affären. Vi ser fram emot att välkomna våra nya kollegor och att med gemensamma krafter skapa en byrå som ingen sett förut, säger Ulf Dahlqvist i en kommentar.

För Resumé berättar Ulf Dahlqvist även att de två-tre gånger i månaden blir kontaktade av byråer som är intresserade av att fusioneras in i byrågruppen.

I sitt senaste bokslut som sträcker sig från januari 2017 och juni 2018 visade Gullers Grupp en tillväxt på 70 procent med en omsättning 333 miljoner kronor (175 miljoner kronor). Vinstmarginalen minskade från 8,44 till 1,66 procent.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev