Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Storsponsor hoppar av OS

Publicerad: 19 november 2008, 07:40

Amerikanska hälsojätten Johnson & Johnson hoppar av som sponsor av Olympiska spelen. Nu står vinterspelen i Vancouver och sommar-OS i London utan viktig finansiering.


Avhoppet bedöms innebära ett avbräck på 100 miljoner dollar över fyra år för Olympiska kommittén IOK. Tidigare har flera stora finansiärer som Kodak och Lenovo lämnat samarbetet med tävlingarna.

Enligt Brandrepublic var Johnson & Johnson missnöjd med utdelningen från OS i Peking. En taleskvinna på företaget säger att man ska fokusera på annan marknadskommunikation i fortsättningen.

Mellan 2005 och 2008 investerade Johnson & Johnson 80 miljoner dollar i spelen. Planen var att man skulle skriva på ett nytt fyraårskontrakt. Om avhoppet har inverkan på OS i Vancouver 2010 och London 2012 är inte klart.

IOK har hittills hittat ersättare till sponsoravhoppen som kommit i år. Bland annat har Panasonic ersatt Kodak som sponsor.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.