lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Storsponsorn Åbro om turbulensen i AIK

Publicerad: 12 maj 2016, 13:31

Skärmdump på Sportbladets artikel i dag.

Det råder turbulens i AIK när tränaren och vd:n uppges hänga löst. Men storsponsorn Åbro påverkas inte. Vd:n Henrik Dunge tycker det är bra att konflikter kommer upp till ytan.

Ämnen i artikeln:

ÅbroAIKPRSponsring

FT

Fredrik Thambert


I går kväll rapporterade sajten FotbollDirekt att AIK:s tränare Andreas Alm får sparken. Redan i dag påstods han ersättas av Rikard Norling som i så fall återvänder till klubben som han tränade år 2005-2008. Senare kunde Expressen berätta om fler detaljer kring den nye tränarens kontrakt, och att de fått bekräftelse på Alms sorti.

Men under en extraordinär presskonferens på torsdagen mötte Andreas Alm det samlade pressuppbådet. Han dementerade då att han fått sparken av AIK:
– Jag leder laget mot Djurgården på måndag, slog han fast.

Flera supportrar och medieprofiler har reagerat starkt på klubbens sätt att behandla sin huvudtränare.

— Mathias Lühr (@CoachLuhr) 12 maj 2016Andreas Alm kommer få nytt jobb. Snabbt. Men vore jag sponsor eller supporter till AIK så skulle jag med oro se på utvecklingen i klubben.

Så sent som för en dryg vecka sedan berättade Sportbladet att det råder en maktkamp i klubben. Vd:n Mikael Ahlerup uppges hänga löst på grund av missnöje från delar av styrelsen. De svarta rubrikerna må påverka de som tar del av skriverierna. Men Åbro, som sponsrat klubben sedan 1993, ser ingen anledning till att vidta några åtgärder.
– Det är så mycket rykten. Vi har vårt avtal och vi fortsätter som huvudsponsor. AIK spelar fotboll. Spelare, tränare och vd:n har alla sin tid men föreningen består. På måndag ska vi möta Djurgården och ta tre poäng, säger Åbros vd Henrik Dunge till Resumé.

Han menar att den senaste tidens rubriker är en naturlig del av klubben.
– Det tillhör AIK. Det finns ett stort engagemang på gott och ont. Men vi måste lägga full kraft framåt istället för bakåt. Det gynnar varken spelarna eller föreningen att spekulera.

Enligt Sportbladets uppgifter är vd:n Mikael Ahlerup, som tillträdde så sent som i augusti, ifrågasatt efter hans krav på Lagardère/Sportfive att leverera bättre sponsorintäkter, samt att han vill begränsa styrelsemedlemmen Johan Seguis inflytande kring det dagliga arbetet på kansliet. Åbros vd tycker det är bra att konflikter kommer upp till ytan.
– När man städar kommer det upp mycket skräp. Men det är en fördel för varumärket om man rensar upp i träsket, säger Henrik Dunge.

Hur menar du då?
– I alla föreningar finns det en massa grejer att reda upp. Samtidigt är det svårt att driva det som företag eftersom en förening måste ägas till 51 procent av medlemmarna. Då blir det mycket tyckande men ingen som behöver ta ansvar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev